Intrebari frecvente despre achizitie elevator auto

Intrebari frecvente despre achizitie elevator auto

  • Created Date: 2019-12-19
  • Hits: 23498

Cele mai frecvente întrebări pe care si le pun patronii de service auto înainte de achizitia unui elevator

Un elevator auto este un tip de utilaj cu un mecanism simplu care functionează pe baza mecanicii hidraulice si este capabil de a ridica de la sol corpuri grele ca vehiculele auto sau alte utilaje în vederea reviziei si reparării sistemelor acestora. Dar cu toate că principiul de functionare nu este unul complicat, elevatoarele auto sunt disponibile într-o gamă largă de variante si astfel alegerea celui mai potrivit tip de utilaj se transformă într-o decizie dificilă pentru orice patron care urmăreste să obtină cea mai bună investitie. De aceea, vă prezentăm în continuare câteva din cele mai frecvente întrebări pe care si dumneavoastră s-ar putea să vi le puneti înainte de achizitia unui elevator auto.


Intră în contact fluidul din interiorul elevatoarelor cu sistemele masinii calate?

 

Elevatoarele auto sunt actionate în general de cilindri hidraulici. Iar acestia într-adevăr sunt pusi în functiune de un lichid asupra căruia se exercită o anumită presiune, dar lichidul în cauză se află în interiorul unui compartiment etans si nu există riscul de a intra în contact cu sistemele masinii, deteriorându-le. În cazul în care observati scurgeri de lichid, înseamnă că a apărut o defectiune la nivelul utilajul si trebuie să-l reparati.

Este nevoie de o podea specială pentru instalarea unui elevator auto?

 

Majoritatea podelelor din interiorul atelierelor auto sunt făcute din beton solid care suportă greutăti mari. Dar cu toate acestea, trebuie să verificati înainte de achizitia unui elevator dacă podeaua din atelierul dumneavoastră respectă cerintele impuse de producătorul utilajului respectiv. Gânditi-vă că la masa utilajului se va adăuga si masa vehiculului ridicat si astfel este nevoie de o baza solida care să sustină toată această greutate pentru evitarea accidentelor. În cazul în care nu sunteti convins dacă podeaua este potrivită pentru elevatorul pe care vi-l doriti, este recomandat să luati legătura cu proiectantul constructiei si să verificati.

 

Care este înăltimea minimă pe care trebuie să o aibă un atelier auto?

 

Înăltimea până la care elevatoarele auto pod ridica vehiculele diferă de la utilaj la utilaj. Dacă este vorba de un elevator foarfecă, mobil, special creat pentru vulcanizări, o înăltime de 3.5-4 metri a atelierului ar trebui să fie suficientă pentru operarea în conditii de maximă sigurantă.

 

Necesită elevatoarele auto mentenantă si revizie?

 

Pentru asigurarea sigurantei la locul de muncă este bine să verificati periodic toate utilajele din interiorul unui atelier auto, nu doar elevatoarele. În cazul elevatoarelor, unele utilaje pot fi însotite la livrare de un carnet de revizii în care puteti trece toate reparatiile efectuate utilajului, dar si programările pentru următoarele dăti de verificare. Existenta acestui document nu este obligatorie, dar dacă se întâmplă să achizitionati un elevator cu carnet de revizie, vă recomandăm să-l completati corespunzător deoarece acesta poate creste valoarea de revânzare a aparatului.

 

Unde pot găsi pe cineva care să instaleze un elevator auto?

 

Pentru a putea obtine autorizatia de operare, este necesar să solicitati serviciul de instalare a noului dumneavoastră utilaj unei firme autorizate. De la magazinul online elevatorauto.ro de exemplu, puteti opta nu doar pentru utilajul în sine, ci si pentru serviciul de montaj deoarece suntem autorizati în acest sens.

 

Sunt necesare accesorii suplimentare pentru operarea unui elevator auto?

 

Există elevatoare auto care nu necesită piese auxiliare pentru operare si elevatoare auto care au nevoie de astfel de elemente pentru o functionare optimă. De aceea trebuie să verificati întotdeauna care este tipul de utilaj pentru care ati optat si dacă piesele auxiliare sunt incluse în comandă sau pot fi achizitionate separat.

 

Ce trebuie să stie un mecanic înainte de utilizarea unui elevator auto?

 

În primul rând, niciun mecanic, indiferent de experienta pe care o are în domeniu nu ar trebui să folosească un elevator auto dacă nu a beneficiat mai întâi de un instructaj corespunzător. Elevatoarele auto nu pot fi instalate, dar nici operate decât de personal autorizat. De asemenea, înainte de prima utilizare, chiar dacă nu este vorba de un utilaj complex, se recomandă citirea în întregime a manualului de operare si memorarea instructiunilor acestuia, stabilite de producător.

 

 

Leave A Comment


MENIU