Ce trebuie să se regăsească într-un atelier auto de succes?

Ce trebuie să se regăsească într-un atelier auto de succes?

  • Created Date: 2019-12-19
  • Hits: 16324

Un atelier auto este acel tip de afacere care oferă clientilor diferite servicii de revizie si depanare pentru vehiculele lor. Pentru ca o astfel de companie să se bucure de succes, pe lângă o echipă de profesionisti bine pregătită, ea trebuie să dispună si de o serie de dotări costisitoare, dar absolut esentiale pentru îndeplinirea unei game largi de operatiuni.

Echipamente service auto

 

Dacă v-ati achizitionat sau închiriat deja locatia pentru viitorul atelier auto si de acum înainte urmează să-l dotati, iată care sunt cele mai importante tipuri de utilaje în care trebuie să investiti, rolul acestora si pretul de achizitie pentru a vă putea planifica bugetul. Iar înainte de a analiza lista noastră, retineti faptul că toate produsele prezentate mai jos pot fi achizitionate din magazinul nostru, de la producători cu renume si la preturi convenabile.

 

5 Dotări care nu pot lipsi dintr-un atelier auto

 

#1 Elevator auto

 

Elevatoarele auto sunt utilaje grele concepute cu scopul de a ridica de la sol până la o înăltime de cel putin un metru a vehiculelor în vederea unui acces mai facil la sistemele din interior.

 

Elevatoarele auto au la bază mecanica hidraulică si functionează în general pe principiul lui Pascal cu ajutorul căruia pot ridica mase mari precum cele ale automobilelor.

 

Există mai multe tipuri de elevatoare auto ale căror preturi diferă în functie de complexitatea utilajului si structura acestuia. Însă pentru utilizare, este necesară o autorizatie specială care se poate obtine doar în conditiile în care utilajul a fost instalat corespunzător, iar atelierul dispune de personal special pregătit în vederea folosirii acestui tip de utilaj.

 

#2 Aparat echilibrat roti

 

Principala functie a unui aparat de echilibrat roti este eliminarea vibratiilor. Aceste vibratii se pot produce la nivelul directiei si al volanului si contribuie la uzura mecanismelor masinii. Cu ajutorul unui aparat de echilibrat roti se previne acest tip de uzură si astfel se poate prelungi perioada de bună functionare a sistemelor de suspensie, de directie si a rulmentilor.

 

Pretul unui aparat de echilibrat roti porneste de la câteva mii de lei si poate ajunge la tarife de zeci de mii de lei în functie de structură, design si functii.

 

Modul de functionare al aparatelor de echilibrat roti este foarte complex. Unele aparate sunt prevăzute cu ecrane ce afisează valorile de dezechilibru care facilitează operatiunea de echilibrare. Însă instruirea mecanicilor pentru utilizarea unui astfel de aparat este absolut necesară.

 

#3 Extractor ulei

 

În functie de bugetul de investitie de care depinde  fiecare atelier în parte, pentru o astfel de afacere se poate achizitiona un recuperator de ulei sau un aparat pentru schimbul de ulei la masinile cu cutii de viteze automate.

 

Un recuperator de ulei poate fi achizitionat la un pret de aproximativ 200 de euro în timp ce un aparat pentru schimbul de ulei costă de zece ori mai mult, depăsind suma de 2000 de euro datorită multimii de functii pe care o are si capacitătii sale de adaptare atât la masinile europene cât si la cele asiatice.

 

#4 Aparat incarcare freon

 

Aparatele de încărcare cu freon sunt indispensabile atunci când este necesar schimbul de freon din instalatiile de aer conditionat. Pretul unui astfel de aparat depăseste suma de 2500 de euro chiar si în cazul celor mai ieftine mecanisme, dar investitia se amortizează rapid, într-o singură vară, astfel de servicii fiind la mare căutare.

 

#5 Piese de schimb si accesorii

 

Niciun atelier nu poate functiona fără să aibă în stoc câteva piese auto de schimb cel putin pentru cele mai populare tipuri de masini conduse de clienti. Rolul unui atelier nu este doar de verificare, ci si de rezolvare a problemelor auto, iar în momentul în care apelează la astfel de servicii, clientii se asteaptă să se întoarce acasă cu situatia rezolvată fără a fi necesar a mai apela si la alti distribuitori de servicii în domeniul auto. De aceea, cel putin o selectie de piese care sunt supuse mai mult la uzură decât alte mecanisme, trebuie să existe în orice atelier respectabil.

 

Leave A Comment


MENIU