Tipuri de elevatoare auto: Ghidul argumentelor Pro și Contra
Avantajele și dezavantajele elevatoarelor cu 2 coloane
- Adaugat la: 2024-01-27
- Comentarii: 0
În mare, toate elevatoarele auto sunt fabricate pentru a îndeplini acelasi scop si anume ridicarea vehiculelor de la sol pentru efectuarea unor operatiuni precum schimbarea anvelopelor de la un sezon la altul, schimbarea uleiului sau reparatii la sistemele din interior precum sistemul de frânare. Dar nu obiectivul principal ci structura lor si functiile auxiliare sunt lucrurile care fac diferenta dintre cele mai comune tipuri de elevatoare auto.
Elevatoare auto de tip foarfecă pentru vulcanizări
Elevatoarele auto de tip foarfecă pentru vulcanizări sunt fabricate în asa fel încât masina să poată urca deasupra lor si să o ridice apoi de la sol până la o anumită înăltime. Ele sunt prevăzute cu rampe pentru o urcare mai usoară. Odată ce masina este urcată si fixată pe elevator vulcanizare, cu ajutorul unui sistem hidraulic acesta o ridică atât cât îi permite structura după care a fost proiectat.
Argumente pro achizitiei unui elevator auto foarfecă pentru vulcanizări
Elevatoarele de tip foarfecă pentru vulcanizări sunt mult mai convenabile ca pret fată de alte tipuri de elevatoare. De aceea ele reprezintă optiunea principală pentru patronii de ateliere auto cu un buget restrâns si care nu servesc decât client cu masini mici, de familie.
Argumente contra achizitiei unui elevator auto de tip foarfecă pentru vulcanizări
În general, elevatoarele pentru vulcanizări sunt utilaje mobile ce pot fi mutate dintr-un loc în altul al atelierului dacă este necesar, dar cu toate acestea, din cauza masei mari pe care o cântăresc, se folosesc aproape la fel ca dispozitivele fixe. Un elevator auto mobil cântăreste în jur de 350 de kilograme, motiv pentru care cu toate că nu este cimentat, nici nu poate fi mutat cu usurintă.
Elevatoare auto cu două coloane
Elevatoarele auto cu două coloane sunt probabil cele mai apreciate tipuri de elevatoare auto fixe existente pe piată. Asa cum le spune si numele, ele sunt prevăzute cu 2 coloane între care se poate amplasa vehiculul în vederea ridicării de la sol. Din punct de vedere al design-ului, în general, acestea sunt împărtite în două categorii: simetrice si asimetrice, primele sprijinind vehiculul într-un punct central, iar ultimele ridicând-ul în asa fel încât să se permită deschiderea usilor.
Argumente pro achizitiei unui elevator auto 2 coloane
Elevatoarele auto cu două coloane sunt proiectate astfel încât să suporte greutăti foarte mari, fără a fi nevoie să ocupe un spatiu mare în interiorul atelierului.
Argumente contra achizitiei unui elevator auto doua coloane
Principalul argument contra achizitiei unui elevator 2 coloane este acela că un astfel de utilaj trebuie ancorat de cimentul podelei din interiorul atelierului. De asemenea, din cauza structurii pe care o au, elevatoarele auto cu două coloane pot obstructiona operatiile efectuate asupra caroseriei, din lateral.
Elevatoare auto cu patru coloane
Elevatoarele auto cu patru coloane sunt elevatoare cu o sarcină maximă de ridicare mare care permit accesul sub vehicul, fiind considerate foarte practice din punct de vedere functional.
Argumente pro achizitiei unui elevator auto 4 coloane
Având patru puncte de sprijin, elevatoarele auto cu patru coloane sunt foarte stabile si de aceea nu necesită ancorare. Astfel, ele pot fi mutate dintr-un loc în altul sau în diferite ateliere atunci când este cazul. De asemenea, reprezintă solutia cea mai bună pentru calarea masinilor pe termen lung.
Argumente contra achizitiei unui elevator auto cu patru coloane
Comentarii pentru Argumente pro si contra tipuri de elevatoare auto
Adaugă un comentariu
Pentru a adauga un comentariu, trebuie să fi autentificat. Te poţi conecta în cont AICI