Program depozit: 09.00 - 16.30

0753 202 606

Strategii de bugetare pentru echipamentele service-ului auto

Echipamente service auto prețuri - Cum să-ți organizezi bugetul pentru dotarea atelierului

Cum să estimezi costurile pentru echipamentele service auto

  • Adaugat la: 2024-01-27
  • Comentarii: 0

Utilarea completă a unui service auto poate fi un efort financiar considerabil, care trebuie planificat cu atenție în fiecare etapă de achiziție. De la cele mai complexe echipamente și până la cele mai simple unelte sau consumabile, orice investiție trebuie să fie făcută cu prudență și judiciozitate astfel încât să nu afecteze bugetul operativ al atelierului.

În același timp, este foarte important să te asiguri că echipamentele, sculele și uneltele pe care le achiziționezi pentru atelierul tău sunt performante, rezistente și, mai presus de toate, sigure pentru tine și angajații care le vor folosi. Un echipament vechi și uzat nu va întâlni niciodată aceste condiții, indiferent de promisiunile vânzătorului.

De ce să achiziționezi echipamente service noi

Desigur, prețul unui echipament nou va fi întotdeauna mai mare decât prețul aceluiași echipament achiziționat la mâna a doua, însă nu ar trebui să pierzi din vedere faptul că un echipament second-hand vine și cu numeroase costuri adiționale, pe care nu le vei observa decât mai târziu.

În ciuda prețului lor mai scăzut, echipamentele second-hand prezintă multiple dezavantaje, care îți pot afecta atât productivitatea, cât și încasările sau chiar siguranța:

Echipamentele second hand nu beneficiază de garanție

În domeniul reparațiilor auto garanția echipamentelor joacă un rol foarte important, aceasta funcționând ca o poliță de asigurare împotriva defecțiunilor. Astfel, dacă un echipament service se defectează, vei beneficia de reparații gratuite pentru acesta ori de câte ori este nevoie, pe toată durata perioadei de garanție. Desigur, acest lucru nu este posibil pentru echipamentele auto second-hand, pe care va trebui să le repari din bugetul propriu ori de câte ori va fi nevoie.
Perioada de garanție practicată de regulă în industria de echipamente service auto este de 12 luni, însă există și furnizori care extind această perioadă pentru anumite branduri de echipamente auto. Acesta e și cazul Autocom care oferă o garanție generoasă, de 24 de luni pentru toate echipamentele marca Reihmann.

Frecvența crescută a defecțiunilor

Acest aspect este evident, dată fiind vechimea echipamentelor second-hand și având în vedere faptul că acestea au fost deja utilizate. După cum este de așteptat, este mult mai probabil ca un echipament folosit să se defecteze mult mai rapid și mult mai des decât unul nou.

Este imposibil să știi cât de mult a fost utilizat un echipament auto și la fel de greu să determini dacă acesta a fost folosit în mod corect de-a lungul timpului, iar modul de utilizare îi poate afecta foarte mult buna funcționare. În contrapartidă, un echipament service auto nou, achiziționat direct de la furnizor nu va prezenta nicio urmă de uzură tehnică și va opera în cei mai buni parametri de performanță.

Performanța și funcționalitatea scăzută

Un echipament service second-hand este, prin definiție, un echipament vechi, iar asta înseamnă că printr-o astfel de achiziție de vei priva de numeroase avansuri tehnologice, care cu siguranță vor fi integrate în echipamente service noi, performante și eficiente.

Fie că e vorba de senzori de măsurare, tehnologii complexe de diagnosticare, precum și orice alte funcții suplimentare adăugate echipamentelor, există foarte multe avantaje pe care le prezintă echipamentele noi în detrimentul celor second-hand. Aceste avantaje nu doar că îți vor face munca mai ușoară, dar te vor ajuta să accelerezi fiecare intervenție de reparații și să eviți riscul de deteriorare al piesele și componentelor asupra cărora lucrezi.

Prețuri echipamente service auto - cum să echilibrezi resursele cu nevoile

Când vine vorba de echipamente pentru service auto prețurile vor avea întotdeauna un impact foarte puternic asupra deciziei finale de achiziție. Acest lucru e inevitabil. În definitiv, oricât de mult ți-ai dori un anumit tip de echipament auto profesional nu poți merge înainte cu achiziția dacă prețul său depășește resursele tale financiare.

Așa cum este de așteptat, există numeroase diferențe între prețuri pentru echipamente service auto disponibile pe piață, iar aceste diferențe pot avea un impact considerabil asupra funcționalității și productivității acestor echipamente.

Spre exemplu, un elevator 2 coloane de mare capacitate va avea un preț mai mare decât un elevator 2 coloane cu putere de ridicare mai redusă, însă datorită capacității sale crescute acesta îți va permite să lucrezi cu mai multe tipuri de vehicule. Astfel, cu o investiție inițială mai mare vei putea asigura venituri crescute pentru afacerea ta în viitor.

Un echipament auto performant va fi, de regulă, mai costisitor decât un echipament auto în varianta standard însă funcționalitatea sa crescută poate contribui la o creștere a încasărilor atelierului și, în consecință, la o recuperare mai rapidă a investiției.

În contrapartidă, este important să asiguri și un grad de diversitate în selecția dotărilor service-ului tău, iar singurul mod de a face asta este prin utilarea acestuia cu o varietate de echipamente de tipuri diferite. Vei avea cu siguranță nevoie de elevatoare auto, dar și de aparate dejantat; vei avea nevoie de aparate geometrie roti dar și de extractoare de ulei; vei avea nevoie de aparate echilibrat roti, precum și de testere diagnoza.

Toate aceste echipamente necesită resurse financiare, iar uneori poate fi o idee bună să te orientezi către un model mai puțin performant pentru un anumit aparat, dacă asta înseamnă că vei putea achiziționa și un alt tip de echipament de care vei avea nevoie în activitatea ta de zi cu zi.

Oferta de echipamente auto service din mediul online este cu siguranță largă și variată, iar uneori poate fi dificil să alegi între numeroasele modele disponibile. Noi, cei din echipa Autocom suntem conștienți de acest lucru, motiv pentru care am pregătit pentru tine, în rândurile de mai jos o comparație sumară de prețuri între diferitele tipuri de echipamente service auto disponibile în oferta noastră, astfel încât tu să îți poți face o idee cât mai clară asupra opțiunilor tale.

Echipamente service auto preturi

În continuare vom analiza câte 2 piese de echipament din fiecare gamă, din prisma prețurilor, dar și a funcționalității lor. Astfel, în fiecare comparație vom lua în calcul cele mai ieftine, dar și cele mai costisitoare echipamente auto, fiecare cu caracteristicile sale. Astfel, vei putea să-ți faci o idee mai clară asupra felului în care ar trebui să organizezi bugetul tău de investiții pentru utilarea unui atelier de reparații auto.

Elevator auto 2 coloane prețuri

 

REIHMANN RHM 242 PRO

REIHMANN RHM 270 T

Preț (cu TVA) 
aprox 3200 Euro Preț (cu TVA) aprox 7800 Euro
Sarcină maximă 4200 Kg Sarcină maximă 7000 Kg
Înălțime ridicare 2045 mm Înălțime ridicare 2080 mm
Timp ridicare 40 sec Timp ridicare 35 secElevatoare 4 coloane preturi (mecanică și geometrie)

REIHMANN RHM 4.40L

REIHMANN RHM 4.65L

Preț (cu TVA) 
aprox 8800 Euro Preț (cu TVA) aprox 10000 Euro
Sarcină maximă 4000 Kg Sarcină maximă 6500 Kg
Înălțime ridicare 1950 mm Înălțime ridicare 1950 mm
Timp ridicare 45 sec Timp ridicare 45 secElevatoare 4 coloane preturi (cu foarfeca integrata)

REIHMANN RHM 4.40LH

REIHMANN RHM 4.65LH

Preț (cu TVA) 
aprox 13800 Euro Preț (cu TVA) aprox 14800 Euro
Sarcină maximă 4000 Kg Sarcină maximă 6500 Kg
Înălțime ridicare 1965 mm | foarfeca 400 mm Înălțime ridicare 1965 mm | foarfeca 400 mm
Timp ridicare 45 sec | foarfeca 8 sec Timp ridicare 45 sec | foarfeca 8 secElevatoare foarfeca preturi (montaj la suprafata)

REIHMANN RHM S45

REIHMANN RHM S65

Preț (cu TVA) 
aprox 12200 Euro Preț (cu TVA) aprox 14800 Euro
Sarcină maximă 4500 Kg Sarcină maximă 6500 Kg
Înălțime ridicare 1850 mm Înălțime ridicare 2100 mm
Timp ridicare 40 sec  Timp ridicare 40 secElevatoare foarfeca dubla preturi

REIHMANN RHM S32

REIHMANN RHM S40

Preț (cu TVA) 
aprox 6000 Euro Preț (cu TVA) aprox 7400 Euro
Sarcină maximă 3200 Kg Sarcină maximă 4000 Kg
Înălțime ridicare 2000 mm Înălțime ridicare 2000 mm
Timp ridicare 40 sec  Timp ridicare 40 secElevatoare foarfeca camioane preturi

REIHMANN RHM S90

REIHMANN RHM S225

Preț (cu TVA) 
aprox 29600 Euro Preț (cu TVA) aprox 38700 Euro
Sarcină maximă 9000 Kg Sarcină maximă 13000 Kg
Înălțime ridicare 2045 mm Înălțime ridicare 1935 mm
Timp ridicare 40 sec  Timp ridicare 40 secAparate dejantat preturi

REIHMANN RHM R1

REIHMANN RHM R11 RunFlat

Preț (cu TVA)
aprox 1250 Euro Preț (cu TVA) aprox 4400 Euro
Diametru jantă 10 – 24 inch Diametru jantă 11 – 24 inch
Diametru maxim roată 1000 mm (39 inch) Diametru maxim roată 1100 mm (40 inch)
Forță depresare 2800 Kg  Forță depresare 2800 KgAparate dejantat camioane preturi

REIHMANN RHM 1426

REIHMANN RHM 1456 PRO

Preț (cu TVA)
aprox 5400 Euro Preț (cu TVA) aprox 9500 Euro
Diametru jantă 14 – 26 inch Diametru jantă 14 – 56 inch
Diametru maxim roată 1600 mm (63 inch) Diametru maxim roată 2200mm (86 inch)
Forță depresare 2350 N Forță depresare 28000 N

 

Comentarii pentru Echipamente service auto prețuri - Cum să-ți organizezi bugetul pentru dotarea atelierului

Adaugă un comentariu

Pentru a adauga un comentariu, trebuie să fi autentificat. Te poţi conecta în cont AICI