Program depozit: 09.00 - 16.30

0753 202 606

Ghidul Spațiului Necesar pentru Instalarea Elevatorului Auto

Cum verifici dacă ai destul spatiu în atelier pentru a instala un elevator auto?

De Ce Este Important Spațiul în Instalarea Elevatoarelor Auto

  • Adaugat la: 2024-01-27
  • Comentarii: 0

Elevatoarele auto permit ridicarea vehiculelor pentru un acces facil la componentele din interior în vederea reviziei si depanării. Dacă este vorba de un atelier cu mult spatiu, acest tip de utilaj poate fi instalat oriunde. Dar în cele mai multe cazuri, ca mecanic, s-ar putea ca niciodată spatiul de care dispuneti să nu vi se pară suficient si de aceea este necesar să stiti cum să recunoasteti locul cel mai potrivit din atelierul dumneavoastră pentru instalarea unui elevator. Pentru acest lucru există câteva conditii pe care vă recomandăm să le luati în consideratie.

Înăltimea atelierului

Chiar dacă dispuneti de mult spatiu pe orizontală, dacă pe verticală nu aveti suficient loc pentru a ridica masinile ce urmează să le depanati cu ajutorul elevatorului atunci aveti o problemă. De asemenea, chiar si atunci când spatiul vi se pare suficient, în cazul în care tavanul este prevăzut cu un sistem de ventilatie sau încălzire, verificati înainte de a cumpăra elevatorul dacă în momentul folosirii utilajului nu veti obstructiona aceste mecanisme, riscând producerea unui incendiu sau a unei pene de curent.

Suprafata suport

Elevatoarele auto au diferite mărimi, iar suprafata pe care o necesită în vederea instalării este diferă de la producător la producător. De aceea, întotdeauna înainte de achizitia unui elevator trebuie să verificati indicatiile din manualul de instructiuni si dacă se poate, cel mai bine este să măsurati responsabil spatiul atelierului si apoi să veniti personal in magazinul nostru si să comparati valorile cu dimensiunile aparatului.

Accesul în atelier

Atunci când cumpărati un elevator auto trebuie să tineti cont că va trebui într-un fel să aduceti masina până la el pentru a o ridica si de aceea nu îl puteti instala într-un loc greu accesibil. În cele mai multe ateliere, spatiul este limitat si de aceea elevatorul auto este instalat chiar în dreptul usii pentru a nu fi nevoie de tot felul de manevre cu care să se parcheze innpozitia de calare si apoi să se scoată vehiculele.

Tipul de elevator

Există mai multe tipuri de elevatoare auto si fiecare din ele are propriile cerinte. Elevatoarele auto 2 coloane de exemplu sunt disponibile într-o gamă largă de configuratii, dar din cauza coloanelor se poate ca spatiul din interiorul garajului să nu le permită instalarea si să trebuiască să optati pentru alte variante.

Cele mai practice din punct de vedere al spatiului pe care îl ocupă sunt elevatoarele auto foarfecă cu baza îngropată în cimentul atelierului. Acest tip de instalare presupune o muncă suplimentară constând în săparea podelei, dar merită ca efort luând în consideratie spatiul care se crează. Elevatoarele auto îngropate în podea ocupă cel mai putin spatiu, iar în momentul în care nu sunt folosite intră sub nivelul podelei formând cu aceasta o suprafată plană pe care se poate călca fără risc de accident.

Pentru atelierele cu adevărat neîncăpătoare, există si elevatoare mobile foarfecă, care pot fi mutate cu usurintă dintr-un loc în altul. Acestea nu necesită mult spatiu si spre diferentă de elevatoarele obisnuite, datorită faptului că nu sunt fixe, nici nu sunt greu de instalat. Ca sarcină maximă de ridicare sunt capabile în general să ridice corpuri de până la 3000 de kilograme, dar în functie de vehiculele conduse de clientii atelierului, această sarcină poate fi mai mult decât suficientă.

Mai există si elevatoare 4 coloane, dar pornind de la premisa unui atelier auto care nu dispune de mult spatiu, acestea nu pot fi instalate în arii mici deoarece sunt cele mai voluminoase dintre toate tipurile de elevatoare. Dar pentru un service dedicat masinilor mari, nu numai că sunt cele mai practice, dar si cele mai potrivite deoarece au o sarcină maximă de ridicare mult mai mare decât alte elevatoare.

Comentarii pentru Spatiu necesar instalarii unui elevator auto

Adaugă un comentariu

Pentru a adauga un comentariu, trebuie să fi autentificat. Te poţi conecta în cont AICI