Program depozit: 09.00 - 16.30

0753 202 606

0743 365 693

Impactul echipamentelor asupra profitabilității service-ului auto

Echipamente service auto - Cum să-ți maximizezi încasările cu dotările potrivite

Impactul echipamentelor asupra profitabilității service-ului auto

  • Adaugat la: 2024-01-27
  • Comentarii: 0

De asemenea, un service auto de succes trebuie să fie capabil să le ofere clienților săi o paletă cât mai largă de servicii, astfel încât să se poată transforma în unica oprire pentru aceștia, indiferent de problema tehnică a autovehiculului lor. Indiferent că este o persoană fizică sau o entitate juridică, un client va căuta mereu un atelier în care să poată efectua cât mai multe din reparațiile de care vehiculul său are nevoie, pentru a putea reduce cât mai mult deplasările, costurile și timpul pierdut.

Desigur, un anumit grad de specializare este inevitabil, întrucât niciun service auto nu poate oferi toate serviciile de care ar putea avea nevoie un client vreodată, însă asta nu înseamnă că atelierele de reparații nu ar trebui să tindă către o diversificare cât mai largă a serviciilor lor.

În definitiv, un spectru larg de servicii va aduce după sine și un demografic diversificat de clienți, lucru ce poate avea un impact puternic atât asupra încasărilor pe termen scurt, cât și asupra dezvoltării pe termen lung al unui service. Tocmai de aceea, este foarte important să acorzi o atenție deosebită echipamentelor pe care le vei folosi pentru a-ți desfășura activitatea.

În domeniul reparațiilor auto, echipamentele și dotările cu care lucrezi joacă un rol esențial în succesul afacerii atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Viteza, eficiența și siguranța tuturor intervențiilor tale depind de funcționalitatea, performanța și rezistența acestor echipamente.

Tocmai de aceea, este esențial să alegi încă de la bun început cele mai performante și mai sigure echipamente service auto pe care îți permite bugetul să le achiziționezi, astfel încât să te asiguri că vei putea livra întotdeauna servicii de înaltă calitate fiecărui client care îți trece pragul.

E mai bine și mai profitabil pe termen lung să cumperi un echipament nou și performant, decât 3 sau chiar 4 echipamente similare folosite, care nu beneficiază de garanție și care riscă să nu treacă de inspecția tehnică. Spre exemplu, un elevator auto profesional, achiziționat de la un producător cu reputație în domeniu, va opera în mod eficient și fără defecțiuni ani de zile, chiar și în condiții de uz intensiv, în timp ce unul folosit nu doar că se poate defecta rapid, dar poate chiar să prezinte riscuri pentru tine și angajații tăi.

Din acest motiv, trebuie să pui calitatea înainte de orice atunci când achiziționezi echipamente service auto pentru afacerea ta și trebuie să iei în calcul demograficul de clienți cu care vei lucra în mod regulat, astfel încât să faci alegeri avizate și pragmatice, care să contribuie la dezvoltarea afacerii pe care o conduci.

Din fericire, munca de reparații auto are și un caracter oarecum previzibil, putând fi relativ ușor de determinat care ar putea fi nevoile clienților ce vor apela la serviciile tale. Defecțiunile vehiculelor sunt foarte variate, desigur, însă majoritatea se înscriu într-un anumit registru, care ține în special de factori externi, cum ar fi calitatea drumurilor, condițiile de vreme, traficul sau obișnuințele șoferilor.

Astfel, punând în balanță toate aceste aspecte, îți va fi mai ușor să intuiești care vor fi cele mai frecvent defecțiuni de care te vei ocupa în timpul activității tale și vei putea alege echipamente service auto în funcție de asta.

Din fericire, atunci când vine vorba de dotarea unui atelier de reparații auto, există și câteva constante pe care te poți baza și după care te poți orienta pentru achiziționarea de echipamente pentru service-ul tău. Mai simplu spus, există o serie de echipamente service auto care te pot ajuta să maximizezi încasările atelierului tău, indiferent de zona în care activezi. Utilizând aceste echipamente în activitatea ta de zi cu zi, nu doar că vei putea lucra mai rapid și mai eficient, dar vei putea executa o largă diversitate de intervenții auto, punând la dispoziția clienților tăi majoritatea serviciilor de care ar putea avea nevoie.

Iată ce echipamente service auto te vor ajuta să maximizezi încasările atelierului tău:


Elevatoare auto
Elevatoarele auto sunt o necesitate pentru orice atelier de reparații auto, fiind indispensabile pentru ridicarea vehiculelor. Cu ajutorul unor elevatoare 2 coloane puternice sau a unor elevatoare 4 coloane, vei putea ridica în condiții de siguranță o largă varietate de vehicule ce include atât autoturisme mici, cât și SUV-uri, dube și furgonete sau chiar camioane ușoare.

Cu ajutorul unor elevatoare vulcanizare, spre exemplu, vei putea efectua rapid și eficient orice intervenție asupra roților unui vehicul, iar cu ajutorul unor elevatoare ingropate vei beneficia de mai multă vizibilitate și de un acces sporit sub vehicul, ceea ce va simplifica numeroase lucrări.

Utilizând elevatoare auto profesionale, vei putea lucra mai rapid și mai confortabil în cadrul tuturor intervențiilor tale, fie că efectuezi reparații, lucrări de mentenanță sau inspecții și, mai presus de toate, vei beneficia de un grad sporit de siguranță în timpul activității tale.

Aparate dejantat
Dat fiind faptul că roțile sunt singurele componente ale unui vehicul aflate în permanent contact cu șoseaua, nu este deloc de mirare că acestea sunt supuse la o uzură intensivă. Astfel, defecțiunile anvelopelor, jantelor, precum și ale altor componente ale roților sunt foarte frecvente, iar reparațiile necesită deseori dejantarea roților.

Tocmai de aceea, un aparat dejantat autoturisme nu este doar o idee bună, ci o investiție înțeleaptă, care se va amortiza singură într-un timp foarte scurt. O masina dejantat te va ajuta să lucrezi rapid și într-un mod sistematic, economisindu-ți foarte mult timp și efort în timpul intervențiilor tale.

Mai mult, un aparat dejantat profesional te va ajuta să eviți deteriorarea jantelor sau anvelopelor în timpul dejantării, iar dacă optezi pentru un model multifuncțional, precum un aparat dejantat cu brat RUNFLAT sau o masina dejantat camioane vei putea chiar să-ți diversifici clientela și să deschizi noi oportunități de parteneriate și colaborări.

Aparate echilibrat roti
Serviciile de echilibrare a roților sunt solicitate din ce în ce mai des, dată fiind starea drumurilor și a condițiilor de trafic la care sunt supuse majoritatea vehiculelor. Dezechilibrul roților este o defecțiune comună ce poate apărea atât în urma unor șocuri mecanice, cât și în urma frânării sau accelerării excesive sau chiar la schimbarea anvelopelor.

Din acest motiv, achiziția unor aparate echilibrat roti profesionale reprezintă o cale foarte bună de a capitaliza pe această cerere în creștere, crescând simultan nivelul de satisfacție al clienților, precum și încasările atelierului de reparații auto. Dat fiind nivelul crescut de precizie și funcționalitatea sporită a noilor modele de aparate echilibrat roti, orice intervenție de echilibrare va fi rapidă și precisă, lucru ce va spori, la rândul său, productivitatea fiecărei intervenții.

De asemenea, prin achiziția de aparate echilibrat roti camioane un service auto va putea și să își diversifice demograficul de clienți fără eforturi, putând oferi servicii de echilibrare și pentru vehicule de mare tonaj, cum sunt camioanele, autobuzele, tractoarele și alte vehicule agricole grele.

Compresoare aer
Un compresor de aer profesional este un echipament multifuncțional care își va merită cu siguranță investiția. Utilizând compresoare aer în atelierul tău nu doar că vei simplifica orice intervenție de vulcanizare sau mentenanță asupra roților unui vehicul, dar vei putea asigura funcționarea oricărei unelte pneumatice din atelierul tău.

Prezența unor compresoare aer pe surub în atelierul tău de reparații va simplifica și va accelera considerabil activitatea acestuia, cu un impact puternic asupra productivității fiecărei intervenții și, implicit, cu un impact puternic asupra veniturilor.

Aparate geometrie roti
Fie că vorbim despre aparate geometrie 3Daparate geometrie CCD sau aparate geometrie touchless, aceste echipamente își vor câștiga cu siguranță locul în service-ul tău. Un stand directie auto este un instrument de înaltă precizie, care te va ajuta să execuți cele mai fine măsurători și reglaje asupra direcției unui vehicul, iar asta fără niciun fel de costuri suplimentare pentru atelierul tău.

Spre deosebire de alte tipuri de echipamente, care sunt supuse unui anumit grad de uzură sau care necesită achiziția de consumabile, aparatele de geometrie roti operează pe bază de măsurători și indicații, mecanicul fiind cel care execută reglajele. Astfel, un aparat geometrie roti profesional este un echipament care se plătește literalmente singur, cu fiecare intervenție solicitată de clienții tăi.

Extractoare de ulei
Deși schimbul de ulei nu este, în sine, o intervenție prea costisitoare, asta nu înseamnă că nu vei avea mult de câștigat de pe urma achiziției unor extractoare de ulei performante și eficiente.

Un prim lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare este frecvența intervențiilor de schimbare a uleiului, care este foarte crescută în orice atelier. Un extractor de ulei te va ajuta să execuți rapid și în mod automat aceste intervenții, lucru care va economisi mult timp angajaților tăi, aceștia putându-și concentra atenția pe operațiuni mult mai lucrative.

În al doilea rând, ar trebui să ai în vedere potențialul scurgerilor de ulei în atelier, care deși nu sunt neapărat un lucru costisitor în sine, pot întârzia foarte mult lucrul, consumând timp și efort pentru curățare și stingherind mobilitatea angajaților.

Mai mult, o pată de ulei nu este doar inestetică, ci poate reprezenta și un risc pentru siguranța angajaților și clienților care pot aluneca foarte ușor pe aceasta, accidentându-se. Un extractor de ulei te va ajuta să menții mereu curată suprafața de lucru din atelier și să accelerezi execuția fiecărei intervenții de schimb a uleiului de motor, cu un impact puternic asupra încasărilor.

Aparat clima auto
Creșterea temperaturilor pe timpul verii și înmulțirea tot mai accelerată a zilelor caniculare au făcut din aparatul de aer condiționat un instrument indispensabil pentru confortul din interiorul vehiculelor. Desigur, ca orice alt sistem, aparatul de aer condiționat al vehiculelor este, și el, supus defecțiunilor, motiv pentru care achiziția unui aparat service clima pentru atelierul tău nu este doar o idee bună, ci și una profitabilă.

Un aparat clima auto îți va permite nu doar să asiguri golirea și umplerea cu freon a sistemului de aer condiționat al unui vehicul, ci și să execuți revizii asupra acestuia obținând diagnostice precise și complete cu privire la orice defecțiune. Astfel, un aparat service clima profesional poate fi utilizat atât pentru reparații, cât și pentru inspecții, lucru ce îl va transforma într-un echipament foarte lucrativ pentru atelierul tău.

Aparate schimb ulei CV ATF
Una dintre intervențiile mai puțin cunoscute este cea de schimbare a uleiului pentru cutia de viteze. Faptul că această intervenție este solicitată mai rar de către clienți nu o face însă mai puțin necesară pentru buna funcționare a unui vehicul, ci dimpotrivă.

În consecință, achiziția de aparate schimb ulei CV ATF este o metodă excelentă de a capitaliza pe o nevoie în creștere, dat fiind faptul că multe ateliere omit această achiziție. Astfel, utilizând aparate schimb ulei CV ATF în activitatea ta, nu doar că vei putea să lărgești paleta de servicii oferită clienților tăi, dar vei putea și să atragi clienți noi, care au nevoie de servicii de schimbare a uleiului pentru cutia de viteze.

Automatizarea proceselor și reducerea timpului de lucru


Testere diagnoza
Un tester diagnoza este cu siguranță o investiție înțeleaptă în dotarea atelierului tău de reparații. Prin utilizarea de testere diagnoza auto vei putea să identifici și să investighezi numeroase defecțiuni și avarii simultan, aceste aparate fiind capabile să emită diagnostice foarte precise, într-un timp scurt.

Fiind deopotrivă rapide și ușor de utilizat, noile modele de testere diagnoza auto se vor transforma în surse stabile și sigure de venituri pentru afacerea ta. Mai mult, datorită modului lor de operare și a funcționalității sporite, noile modele de testere diagnoza auto vor contribui și la o creștere a volumului de lucru din atelier per ansamblu.

Mai simplu spus, cu un tester diagnoza auto profesional vei putea identifica cu un grad crescut de acuratețe numeroase defecțiuni, pe care majoritatea clienților vor opta să le repare tot în service-ul tău, lucru ce va avea cu siguranță un impact puternic și asupra încasărilor.

Comentarii pentru Echipamente service auto - Cum să-ți maximizezi încasările cu dotările potrivite

Adaugă un comentariu

Pentru a adauga un comentariu, trebuie să fi autentificat. Te poţi conecta în cont AICI