Program depozit: 09.00 - 16.30

0753 202 606

Ghidul complet pentru alegerea mașinii de dejantat în atelierul auto

Mașini dejantat - funcții și caracteristici. Cum să alegi modelul de care ai nevoie în atelierul tău

Cum să alegi mașina de dejantat perfectă pentru atelierul tău?

  • Adaugat la: 2024-01-27
  • Comentarii: 0

masina dejantat este o achiziție importantă pentru orice atelier auto care dorește să-și diversifice activitatea și să acomodeze un număr mai mare de clienți. Cu ajutorul acesteia un service profesional va putea să efectueze mai ușor și mai rapid o serie de operațiuni care altfel ar necesita un nivel foarte mare de efort sau ar fi chiar imposibile.

Mai mult, cu ajutorul unei masini dejantat performante un atelier de reparații auto va putea să îmbunătățească nivelul de calitate al serviciilor oferite clienților, precum și să înlăture riscul accidentării angajaților sau al deteriorării jantelor sau anvelopelor asupra cărora aceștia lucrează.

masina de dejantat va face mai ușoară viața mecanicilor care lucrează într-un service auto și va mări considerabil gradul de precizie al tuturor operațunilor efectuate asupra roților, lucru care se va traduce într-o viteză de lucru mai mare și, implicit, într-o productivitate superioară a afacerii per ansamblu.

Așadar, prin achiziția unei masini dejantat anvelope orice director sau patron de service auto poate să își lărgească demograficul de clienți, să crească eficiența intervențiilor de reparații auto și să îmbunătățească considerabil nivelul de calitate al serviciilor prestate, lucru ce va avea un puternic impact asupra satisfacției acestora.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de achiziția propriu- zisă a unui aparat dejantat roti, alegerea finală se poate dovedi una foarte dificilă, chiar și pentru cei cu experiență în domeniu. Piața de echipamente vulcanizare este una foarte generoasă pentru masini dejantat însă diversitatea foarte mare poate să complice destul de mult procesul de selecție.

Tocmai de aceea, am pregătit pentru tine, în rândurile de mai jos, un ghid extensiv pentru cumpărători, o trecere în revistă a tuturor caracteristicilor și funcțiilor importante, care să te ajute să iei cea mai bună decizie atunci când alegi viitoarea ta masina dejantat roti:

Masini dejantat cu brațul oscilant

 

Masini dejantat cu brațul oscilant

Modelele de masini dejantat cu braț oscilant sunt capabile să acomodeze o largă varietate de anvelope, mulțumită capacității lor de a-și ajusta raza de acțiune în funcție de dimensiunea roții plasate pe placa turnantă. Aparatele de dejantat cu braț oscilant sunt concepute pentru a fi ușor de utilizat și de a permite mecanicului să demonteze jantele cu ușurință, fără a fi nevoie de prea multă forță fizică. Brațul oscilant cu care sunt dotate poate fi ajustat în funcție de dimensiunea jantei, pentru a asigura o prindere fermă și sigură a acesteia.
Pentru a utiliza un aparat de dejantat cu braț oscilant, mai întâi trebuie fixată roata asupra dispozitivului, după care va trebui reglat brațul oscilant pentru a se potrivi dimensiunii jantei. Apoi, aparatul folosește o combinație de forță și vibrație pentru a separa janta de pneu. Acest proces poate fi dus la bun sfârșit în doar câteva minute, ceea ce face aceste aparate extrem de eficiente și utile.

Cu toate acestea, e important de reținut că un aparat dejantat cu braț oscilant necesită reglarea brațului de fiecare dată când este fixată o roată diferită pe placa turnantă a dispozitivului, lucru care poate adăuga la timpul de lucru. Chiar și așa mașinile de dejantat cu braț oscilant se plasează în topul listei în ceea ce privește eficiența și versatilitatea în atelierul de reparații auto.

Masini dejantat cu coloana rabatabilă

 

Masini dejantat cu coloana rabatabilă

Aparatele de dejantat cu coloană rabatabilă sunt proiectate pentru a fi robuste și fiabile, acestea fiind capabile să gestioneze jante de diferite dimensiuni și greutăți. O masina dejantat cu coloana rabatabila este echipată cu o coloană centrală care poate fi înclinată pentru a facilita poziționarea jantei și pentru a reduce la minimum efortul fizic necesar pentru mecanic.

Un avantaj important al modelelor de aparate dejantat cu coloană rabatabila este că acestea sunt echipate cu o serie de caracteristici de siguranță care ajută la prevenirea accidentelor și a daunelor asupra roților și jantelor. Aceste caracteristici includ, printre altele sisteme de blocare a jantei, care previn mișcarea necontrolată a acesteia în timpul procesului de demontare și sisteme de protecție a valvei, care protejează valvele de aer din jante de daune accidentale.

Modelele de masini dejantat cu coloana rabatabila sunt cunoscute ca fiind foarte practice și deosebit de rapide, fiind capabile să opereze cu roți de multiple dimensiuni. Acestea se adaptează rapid și ușor la mărimea anvelopelor și nu necesită reglaje meticuloase, lucru care le face foarte potrivite pentru mecanicii cu mai puțină experiență în utilizarea de masini dejantat anvelope.

Masini dejantat cu braț RUNFLAT

 

Masini dejantat cu braț RUNFLAT

Modelele de masini dejantat cu braț ajutător Run Flat sunt dispozitive folosite în atelierele auto pentru a demonta jantele de pe roțile vehiculelor care sunt dotate cu anvelope Run Flat. Anvelopele Run Flat sunt proiectate să poată continua să ruleze chiar și atunci când sunt perforate, ceea ce face ca demontarea lor să fie mai dificilă decât în cazul anvelopelor standard. De aici și nevoia de a utiliza brațul ajutător Run Flat, care va facilita desfășurarea intervențiilor de dejantare fără dificultăți.

Spre deosebire de alte tipuri de masini dejantat anvelope, modelele de masini dejantat cu brat RUN FLAT sunt capabile să acomodeze fără probleme atât roți de dimensiuni normale cât și roți cu talonul jos, caracteristice autoturismelor sport. Astfel, mulțumită brațului RUN FLAT dejantarea roților cu talonul jos poate fi executată în manieră rapidă și eficientă, fără eforturi din partea mecanicului și fără a exista riscul deteriorării jantei sau anvelopei plasate pe dispozitiv.

Datorită funcționalității lor sporite, modelele de aparate dejantat cu brat Run Flat pot fi utilizate cu succes asupra unei largi diversități de anvelope de diferite tipuri și dimensiuni, lucru care le face adiții excelente pentru atelierele de lucru cu un demografic variat de clienți. Investiția necesară pentru achiziția acestora poate fi mai mare decât în cazul altor tipuri de aparate dejantat însă productivitatea lor crescută va amortiza cu siguranță această investiție într-un timp foarte scurt.

Masini dejantat semiautomate (coloană rabatabilă)

 

Masini dejantat semiautomate (coloană rabatabilă)

Acest tip de masini dejantat anvelope reprezintă opțiunea economică pentru atelierele de mici dimensiuni care au nevoie de un aparat dejantat însă nu dispun de un buget foarte generos pentru această achiziție. Așa cum este și de așteptat, modelele de aparate dejantat semiautomate necesită puțin mai mult efort din partea operatorului și au o viteză de lucru mai redusă decât alte tipuri de aparate dejantat.

Modelele de masini dejantat semiautomate sunt echipate cu coloane rabatabile manuale, caracteristică ce reclamă intervenția mecanicului pentru a ajusta dispozitivul la dimensiunile roții plasate pe placa turnantă. Desigur, aceste reglaje pot face ca durata intervenției să crească, lucru ce va rezulta într-o viteză de lucru mai scăzută în cadrul operațiunilor de dejantare.
Din acest motiv, se poate afirma că modelele de masini dejantat semiautomate sunt puțin mai lente și mai imprecise decât alte tipuri de masini dejantat, desi acest lucru nu va avea neapărat un impact considerabil asupra puterii sau a eficienței lor de lucru.
Cu toate acestea, în cazul atelierelor de reparații de dimensiuni reduse, cu un demografic de clienți mai puțin diversificat și un trafic de lucru mai puțin intens, acestea pot o soluție foarte bună, în special datorită costului lor inițial mai redus.

Mașini dejantat camioane

Mașini dejantat camioane

Modelele de masina dejantat camioane sunt cu siguranță cele mai puternice tipuri de masini dejantat anvelope din industria de echipamente vulcanizare. Acestea sunt deopotrivă puternice și versatile, fiind capabile să opereze fără probleme asupra anvelopelor de dimensiuni mari, precum cele de tractoare, autobuze sau camioane. Totodată, datorită fiabilității lor, modelele de aparate dejantat camioane pot fi utilizate pentru intervenții asupra roților de dimensiuni mai mici, precum cele de autorutisme, SUV-uri sau furgonete.

 
Fiind special concepute pentru a ajuta la demontarea roților de pe vehiculele grele, cum ar fi camioaneleautobuzele sau tractoarelemasinile de dejantat camioane sunt esențiale pentru mentenanța regulată a acestor vehicule, deoarece roțile lor trebuie să fie verificate și înlocuite periodic pentru a asigura buna funcționare și siguranța vehiculului pe șosea.


Toate tipurile de masini dejantat camioane sunt construite pentru a fi suficient de puternice pentru a face față roților mari și grele și sunt proiectate pentru a face munca de demontare a roților mai ușoară, mai rapidă și, cel mai important, mai sigură pentru operator. Acestea sunt echipate cu brațe puternice, care se potrivesc cu roțile și pot fi ridicate și rotite, astfel încât anvelopa să poată fi îndepărtată fără prea mult efort.

 

Echipamente vulcanizare mobile

Echipamente vulcanizare mobile

Un echipament de vulcanizare mobil este o soluție de top pentru orice atelier de reparații care vrea să facă un pas mai departe în deservirea clienților săi. Acestea oferă operatorului posibilitate de a executa toate operațiunile necesare pentru vulcanizare direct la fața locului, eliminând astfel nevoie deplasării vehiculului în atelierul de reparații.
Un avantaj foarte important al echipamentelor de vulcanizare mobile este faptul că acestea sunt ușor de transportat și de utilizat, astfel încât pot fi utilizate fără dificultăți oriunde este necesar. Acestea sunt ideale pentru întreținerea vehiculelor grele, precum camioane, autobuze sau tractoare, care sunt operate în medii dificile sau în zone greu accesibile.

De asemenea, modelele performante de echipamente vulcanizare mobile sunt dotate cu toate aparatele și dispozitivele necesare pentru a duce la bun sfârșit intervențiile de vulcanizare incluzând atât masina de dejantat, cât și un compresor, un rezervor de aer și o sursă de alimentare.
Un echipament de vulcanizare mobil reprezintă o soluție completă, care facilitează o largă diversitate de intervenții asupra roților și pneurilor în orice locație. Acestea integrează toate capabilitățile de care are nevoie mecanicul pentru a opera pe teren în cele mai bune condiții de lucru.

Aparate dejantat manuale

Numărându-se printre cele mai economice, dar și cele mai lente aparate de dejantat, modelele manuale sunt utilizate pentru a demonta jantele de pe roțile vehiculelor, fără a necesita alimentare electrică sau pneumatică. Acestea sunt proiectate pentru a fi ușor de utilizat și sunt potrivite locațiile unde nu este disponibilă o sursă de alimentare electrică sau unde este necesară portabilitatea.
Așa cum este de așteptat, modelele manuale sunt considerabil mai lente și mult mai puțin eficiente decât alte modele de masini dejantat. De asemenea, acestea necesită mult mai mult efort fizic din partea operatorului, lucru care îngreunează intervențiile de dejantare.

Un aparat dejantat manual nu este cu siguranță o alegere potrivită pentru un atelier de reparații cu trafic crescut, însă poate fi o opțiune pentru service-urile mici, cu un număr redus de clienți, care lucrează mai rar asupra roților sau anvelopelor.

Comentarii pentru Mașini dejantat - funcții și caracteristici. Cum să alegi modelul de care ai nevoie în atelierul tău

Adaugă un comentariu

Pentru a adauga un comentariu, trebuie să fi autentificat. Te poţi conecta în cont AICI