Program depozit: 09.00 - 16.30

0753 202 606

Importanța elevatorului auto pentru succesul afacerii Tale Auto

Cum să utilizezi un service auto cu fonduri europene

Alegerea elevatorului auto potrivit pentru afacerea Ta

  • Adaugat la: 2024-01-27
  • Comentarii: 0

Tocmai de aceea, e foarte important să alegi cu foarte mare grijă toate echipamentele și dotările atelierului tău, orientându-te întotdeauna către cele mai performante dotări pe care bugetul tău le permite. Echipamentele profesionale noi funcționează mai eficient și mai rapid, sunt dotate cu funcții superioare și prezintă un grad de siguranță mult mai mare decât orice echipament vechi, achiziționat la mâna a doua.

De asemenea, e important să încerci să eviți și chilipirurile atunci când achiziționezi echipamente importante precum elevatoare autoaparate dejantat sau standuri frână pentru atelierul tău, întrucât un preț foarte redus înseamnă aproape întotdeauna și că producătorul a tăiat numeroase scurtături în privința calității materialelor și a procesului de producție.

Desigur, acest lucru înseamnă și că bugetul tău de achiziții ar trebui să fie suficient de mare cât să poată acomoda toate nevoile tehnice ale atelierului tău, fără a face compromisuri în privința calității dotărilor. Acest lucru poate crea o presiune financiară foarte mare, în special asupra unui atelier de reparații mic sau aflat în faza de debut, când resursele sunt foarte limitate. Însă, chiar dacă te găsești în această situație, nu înseamnă nicidecum că nu ai la dispoziție opțiuni, dimpotrivă.

Una dintre cele mai eficiente și mai des folosite opțiuni pentru service-urile auto care caută să se utileze este finanțarea europeană. Mai simplu spus, cu ajutorul fondurilor europene vei putea echipa și utila întregul tău atelier, fără a avea la dispoziție un buget ridicat de cheltuieli și fără a fi forțat să acumulezi datorii. Dacă vrei să afli mai mult despre diferitele căi de finanțare disponibile pentru afacerea ta, iar dacă vrei să afli care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmezi pentru a obține finanțareaici vei găsi toate informațiile de care ai nevoie.

Însă un aspect important care este deseori trecut cu vederea atunci când vine vorba de accesarea de fonduri europene este cel legat de cheltuieli. Mai simplu spus, e important să știi de la bun început care sunt achizițiile pe care vrei să le faci cu fondurile pe care încerci să le obții pentru afacerea ta, fie ele din partea Uniunii Europene, din parte statului român sau chiar din partea unui fond privat de investiții.

Tocmai de aceea, în acest articol vom face în continuare o trecere în revistă a diferitelor achiziții de echipamente pe care ar trebui să le facă un service auto profesional, astfel încât să funcționeze într-o manieră cât mai productivă și eficientă. Ne vom axa în special pe cheltuielile care sunt, de regulă, eligibile în cadrul majorității programelor de finanțare, astfel încât ție să-ți fie mult mai ușor să conturezi planul de afaceri și proiectul de finanțare pe care îl vei prezenta în fața comisiei de evaluare.

Iată care sunt aspectele pe care ar trebui să le iei în calcul pentru a utila un atelier de reparații auto profesionist cu ajutorul fondurilor europene sau prin alte căi de finanțare:

Spațiul de lucru

Spațiul de lucru pentru atelierul tău de reparații e foarte important, acesta jucând un rol cheie în felul în care îți vei desfășura activitatea. Din fericire, poți apela la fonduri europene pentru construcția sau renovarea spațiului în care își va desfășura activitatea atelierul tău.

Atunci când construiești sau amenajezi spațiul în care atelierul tău își va desfășura activitatea e foarte important să te asiguri că planifici cu atenție felul în care acesta va fi împărțit. Trebuie să te asiguri că distribui suficient spațiu pentru elevatoare auto, aparate dejantat, standuri de frână și orice alte echipamente fixe, lăsând totodată loc pentru angajații care vor trebui să se miște între ele.

De asemenea, e important să te asiguri că instalația electrică a atelierului tău întâlnește toate standardele necesare pentru ca echipamentele tale să funcționeze fără probleme.

Nu în ultimul rând, va trebui să te asiguri că toți clienții au un acces facil cu vehiculele lor, atât la intrare, cât și la ieșirea din atelier, direcționând fluxul de de clienți în funcție de nevoile fiecăruia.

Echipamentele

Calitatea serviciilor oferite de atelierul tău de reparații auto depinde în foarte mare măsură de nivelul de performanță al echipamentelor cu care lucrezi, precum și de diversitatea acestora.

Există foarte multe tipuri diferite de echipamente auto, fiecare cu rolul său specific în activitatea de zi cu zi a unui atelier de reparații. Astfel, cu cât dotările atelierului tău sunt mai diversificate, cu atât vei putea efectua mai multe tipuri de intervenții, deservind un număr mai mare de clienți.

Desigur, e important să găsești un echilibru între numărul de echipamente pe care îl vei folosi și spațiul pe care îl ai la dispoziție, întrucât nu vrei să aglomerezi suprafața de lucru și să încetinești activitatea atelierului tău. Iată care sunt principalele tipuri de echipamente auto, care nu ar trebui să lipsească dintr-un atelier profesionist de reparații auto:

Elevatoare auto

Un elevator auto profesional este un echipament de care nu te poți lipsi în cadrul activității tale de zi cu zi. Acesta e necesar pentru orice tip de intervenție de reparații, mentenanță sau inspecții asupra vehiculelor și îți va face viața mult mai ușoară și mai confortabilă. Există multe tipuri de elevatoare auto pe care le poți utiliza, în funcție de specificul intervențiilor și al clientelei atelierului tău astfel încât e important să alegi un model adaptat la nevoile tale, înainte de orice.

Astfel, în cazul în care lucrezi preponderent cu autoturisme și alte vehicule de tonaj redus, un elevator 2 coloane va fi alegerea potrivită, pe când în cazul în care lucrezi cu camioane, TIR-uri sau vehicule agricole de mare tonaj, ar fi mai bine să te orientezi către elevatoare 4 coloane sau un grup de elevatoare 1 coloana, ce pot ridica în siguranță sarcini foarte mari.

De asemenea, în cazul în care execuți numeroase intervenții de vulcanizare atunci un elevator foarfeca vulcanizare sau un elevator ingropat s-ar putea preta mai bine acestei activități, întrucât aceste modele lasă libere roțile autoturismului în timpul ridicării.

Există foarte multe modele de elevatoare auto fiecare cu propriile capabilități, iar alegerea finală trebuie făcută întotdeauna în funcție de necesitățile specifice ale fiecărui atelier în parte. În definitiv, dacă dorești să deservești o categorie cât mai largă de clienți poți opta chiar pentru dotarea atelierului tău cu 2 tipuri diferite de elevatoare, care să-ți permită să lucrezi cu varietate mai mare de vehicule.


Aparate dejantat

Intervențiile de vulcanizare sau de reparații asupra roților unui vehicul necesită adesea o intervenție prealabilă de dejantare. Nu poți lucra asupra pneului sau jantei unei roți fără ca aceasta să fi mai întâi dejantată cu masina dejantat roti.

Desigur, în trecut, multe dintre intervențiile de dejantare erau executate manual, cu multe eforturi și timp pierdut, însă aceasta nu mai este o opțiune pentru un service auto modern, care își dorește să opereze în mod eficient.

Un aparat dejantat profesional te va ajuta să lucrezi mai rapid mai confortabil, eliminând efortul considerabil și riscurile aferente unei intervenții manuale de dejantare. Utilizând aparate dejantat vei putea crește considerabil productivitatea fiecărei intervenții asupra roților unui vehicul și vei putea exclude posibilitatea avarierii acestora, precum și riscul de accidentare al angajaților.

De asemenea, e important să ai în vedere faptul că anumite intervenții de dejantat nu ar putea fi posibile fără o masină dejantat puternică și peformantă. Acesta este și cazul intervențiilor de dejantat asupra anvelopelor sport, denumite și RUNFLAT, care au talonul mult mai jos decât anvelopele obișnuite, precum este și cazul anvelopelor de mari dimensiuni, cum sunt roțile de camioane sau tractoare, care sunt prea mari și voluminoase pentru a putea fi dejantate fără ajutorul unui aparat dejantat profesional.

Aparate echilibrat roți

Intervențiile de echilibrare sunt o necesitate pentru siguranța oricărui vehicul pe șosea. Schimbarea pneurilor, lovirea unei borduri, frânatul și pornirea bruscă, precum și condițiile de trafic sunt toate elemente care pot cauza dezechilibre ale roților, motiv pentru care intervențiile de echilibrare sunt din ce în ce mai des solicitate de către clienții service-urilor auto.

În consecință, prezența unor aparat echilibrat profesionale în atelierul tău este o necesitate, întrucât este o cale prin care poți crește considerabil încasările acestuia, atât pe termen lung, cât și pe termen scurt.

Cu un aparat echilibrat roti autoturisme performant, vei putea să execuți cu precizie milimetrică toate măsurătorile și diagnosticele de care ai nevoie pentru plasarea greutăților, iar dat fiind faptul că aceste echipamente automatizează complet aceste intervenții, vei putea lucra foarte rapid, putând onora numeroase solicitări într-un timp foarte scurt.

Un aparat echilibrat roti camioane spre exemplu, te va ajuta să lucrezi cu roți de mari dimensiuni fără niciun fel de dificultate și să-ți diversifici clientela în acest proces, lucru care va deschide ușa unor parteneriate foarte lucrative pentru afacerea ta.

Aparate geometrie roti

Geometria roților este proces foarte important pentru siguranța unui vehicul pe șosea, reglajele asupra direcției fiind o sursă importantă de venituri pentru numeroase ateliere de reparații auto.

Tocmai de aceea, achiziția unor aparate geometrie roti pentru atelierul tău se va transforma rapid într-o investiție productivă, care va genera venituri într-un mod rapid și eficient, fără prea mari eforturi din parte ta sau a angajaților.

Fie că optezi pentru standuri directie auto, aparate geometrie 3D sau aparate geometrie CCD, un astfel de echipament va completa foarte bine gama de dotări a service-ului tău, contribuind la o crește considerabilă a productivității și încasărilor acestuia.

Standuri de frana

Importanța sistemului de frânare al unui vehicul nu poate fi niciodată subestimată. De la cele mai mici autoturisme și până la cele mai grele vehicule agricole, toate necesită un sistem de frânare puternic și eficient pentru a putea fi conduse în siguranță pe șosea.

În consecință, instalarea de standuri de frana autoturisme în atelierul tău este o cale excelentă de a face verificări precise și de a emite rapid toate diagnosticele de care ai nevoie pentru o intervenție de reparații reușită asupra sistemului de frânare al oricărui client care îți trece pragul.

De asemenea, cu ajutorul unor standuri de frana camioane vei putea lucra fără probleme chiar și cu cele mai grele vehicule, putând efectua rapid toate intervențiile de reglaje și reparații de care acestea au nevoie pentru a putea fi utilizate în cele mai bune condiții de siguranță.

Compresoare aer

Munca într-un service auto ar fi mult mai dificilă fără ajutorul unor compresoare aer puternice și eficient, pe care să te poți baza în cadrul intervențiilor tale de reparații sau mentenanță.

Fie că vorbim despre umflarea pneurilor vehiculelor cu care lucrezi sau despre operarea sculelor și uneltelor pneumatice, un compresor de aer profesional își va merita cu siguranță locul în atelierul tău.

Aparate clima auto

Temperaturile tot mai ridicate de la an la an reclamă o importanță tot mai mare a sistemelor de climatizare auto. Dacă în trecut multe automobil nici măcar nu erau echipate cu sisteme de climatizare, în prezent, devine aproape imposibil să conduci un autovehicul fără un astfel de sistem într-o zi de vară, acest lucru fiind de-a dreptul periculos pe timp de caniculă.

Tocmai de aceea, reparațiile acestor sisteme vor fi cu siguranță o sursă importantă de venituri pentru orice service auto, motiv pentru care achiziția de aparate clima auto foarte recomandată.

Un aparat clima auto profesional îți va permite să detectezi rapid orice problemă a sistemului de climatizare și va emite diagnostice concise și precise, care te vor ajuta să rezolvi rapid defecțiunile acestuia, indiferent de natura lor.

Extractoare ulei

Schimbul de ulei este, probabil, cea mai des solicitată intervenție de mentenanță din service-urile auto. Această operațiune nu este deloc dificilă, însă poate fi una foarte dezordonată, în special în cazul în care există scurgeri de ulei pe suprafața de lucru.

Petele de ulei nu sunt doar inestetice, ci pot fi chiar periculoase într-un atelier de reparații în care angajații se mișcă constant dintr-un loc în altul, putând duce la alunecare și chiar la accidentarea personalului sau a clienților.

Tocmai de aceea achiziția de extractoare ulei este o investiție foarte bună, care nu doar că te va scăpa pentru totdeauna de petele de ulei, dar va contribui și la accelerarea tuturor intervențiilor de schimbare a uleiului câștigându-ți timp și ajutându-te să lucrezi mai productiv.

Eficiență și Productivitate Crescută

Comentarii pentru Cum să utilizezi un service auto cu fonduri europene

Adaugă un comentariu

Pentru a adauga un comentariu, trebuie să fi autentificat. Te poţi conecta în cont AICI