Program depozit: 09.00 - 16.30

0753 202 606

Topul elevatoarelor foarfecă: eficiență și versatilitate în service-ul auto

Top elevatoare auto - partea 2

De ce să alegi un elevator foarfecă pentru atelierul tău auto

  • Adaugat la: 2024-01-27
  • Comentarii: 0

Citeste si [ PARTEA 1 ]

Top elevatoare vulcanizare


În categoria de produse elevatoare vulcanizare se regăsesc elevatoare tip foarfecă concepute pentru a fi utilizate pentru activitatea de vulcanizare auto, service roți, echilibrare roți dar și pentru o serie de alte operațiuni. Pentru a permite lucrul rapid și facil în activitatea de vulcanizare, acest tip de elevator auto sunt proiectate să ridice vehiculele până la înălțimi mai mici, de regulă aproximativ 1 metru de la sol.

O înălțime redusă înseamnă și un timp mai scurt de ridicare, respectiv coborâre. De asemenea, calarea mașinilor pe rampe se face deosebit de ușor cu ajutorul tampoanelor de cauciuc. Aceste aspecte oferă un plus de rapiditate în realizarea intervențiilor și permit un flux mai bun al clienților.

Un alt aspect care merită menționat este acela că elevatoarele foarfecă pentru vulcanizare se instalează de regulă direct pe suprafața pardoselii atelierului. Cu mici excepții, aceste elevatoare auto se montează fără intervenții suplimentare pentru amenajarea spațiului.

 

1.Elevator vulcanizare Werther 263

Elevator vulcanizare Werther 263

Werther 263 este un model de elevator pentru vulcanizare și realizare de operațiuni asupra caroseriei. Are dimensiuni foarte reduse și este considerat aproape cel mai compact elevator auto din categoria sa. Datorită lipsei de robustețe acest echipament este capabil să ridice autovehicule cu masa de până la 3 tone.

Cele două platforme de ridicare sunt sincronizate prin sistemul hidraulic de care beneficiază elevatorul. Rampele de acces pe platformele de ridicare sunt ușor de manevrat.

Printre măsurile de siguranță de care dispune acest model de elevator vulcanizare se numără siguranța de control la coborâre, precum și soneria care se activează în ultima parte a cursei. Calarea se face cu ajutorul a 4 tampoane cauciucate.

Model elevator auto Werther 263
Sarcină maximă ridicare 3000 Kg
Înălțime maximă ridicare 955 mm
Înălțime platformă minimă 96 mm
Timp ridicare / coborâre 30s / 35s
Putere motor pompă hidraulică 1.1 kW
Tensiune alimentare 380V

 

2.Elevator vulcanizare MAHA MPL 3.5

Elevator vulcanizare MAHA MPL 3.5

Modelul MAHA MPL 3.5 este un elevator vulcanizare tip foarfecă. Este un echipament cu montare în podea. Totodată, nu are conectori mecanici între cele două platforme de ridicare. Datorită acestor caracteristici, acest elevator vulcanizare are practic înălțimea de urcare egală cu zero, ceea ce îl face potrivit pentru atelierele în care spațiul de lucru liber este considerat o prioritate.

MAHA MPL 3.5 are o înălțime de ridicare de doar 45 centimetri. Este o înălțime relativ mică față de alte modele de elevatoare vulcanizare. Cu toate acestea, acest fapt face ca durata ridicării și coborârii să fie foarte scurtă, de doar 9 secunde. Astfel acest elevator auto este preferat de atelierele care au un flux ridicat de clienți și doresc să realizeze rapid operațiuni de vulcanizare și schimbare roți.

Lungimea platformelor de ridicare se poate extinde de la 1,5 metri la 2 metri. Astfel se pot amplasa pe echipament vehicule cu ampatamente diverse și cu masa maximă de până la 3,5 tone.

Model elevator auto MAHA MPL 3.5
Sarcină maximă ridicare 3500 Kg
Înălțime maximă ridicare 450 mm
Înălțime platformă minimă 0 mm
Timp ridicare / coborâre 9s / 9s
Putere motor pompă hidraulică 2.2 kW
Tensiune alimentare 380V

 

3.Elevator vulcanizare tip foarfecă Reihmann RHM S30

Elevator vulcanizare tip foarfecă Reihmann RHM S30

RHM S30 este un model de elevator foarfeca proiectat pentru activitatea de vulcanizare și service roți. Acest elevator vulcanizare poate ridica până la înălțimea de 1 metru o greutate maximă de 3 tone. Are în componență un sistem de deblocare cu presiune de aer a siguranțelor.

De departe cel mai mare avantaj al acestui model de elevator foarfeca pentru vulcanizare este faptul că are în dotare un kit mobil inclus în preț. Astfel este posibilă mutarea echipamentului acolo unde este nevoie, pentru un plus de mobilitate.

Calarea se realizează cu 4 tampoane de cauciuc, pentru a permite o ridicare în condiții de siguranță. Acest model de elevator foarfeca vulcanizare are rampe de preluare joase, ceea ce facilitează urcarea unor vehicule tip sport cu gardă la sol joasă.

Model elevator auto Reihmann RHM S30
Sarcină maximă ridicare 3000 Kg
Înălțime maximă ridicare 1000 mm
Înălțime platformă minimă 100 mm
Timp ridicare / coborâre 11s / 11s
Putere motor pompă hidraulică 2.2 kW
Tensiune alimentare 220V sau 380V

 

4.Elevator vulcanizare Nussbaum SPRINTER MOBIL 3000

Elevator vulcanizare Nussbaum SPRINTER MOBIL 3000

Producătorul german Nussbaum are în ofertă modelul de elevator vulcanizare SPRINTER MOBIL 3000. Cu o capacitate de ridicare de 3 tone, acesta este ideal pentru atelierele de vulcanizare și service roți. Cu toate acestea, poate fi folosit fără probleme pentru lucrări de tinichigerie, vopsitorie și diferite lucrări de mecanică.

Unul dintre avantajele acestui tip de elevator vulcanizare este mobilitatea. Echipamentul poate fi mutat cu ușurință în atelier de către un lucrător fără asistență mecanică, datorită kitului mobil cu care este prevăzut.

Sistemul de ridicare este format din doi cilindri hidraulici de mare putere care funcționează independent. Ca urmare a acestei caracteristici, acest elevator auto nu necesită conexiune la compresorul de aer.

Model elevator auto Nussbaum SPRINTER MOBIL 3000
Sarcină maximă ridicare 3000 Kg
Înălțime maximă ridicare 990 mm
Înălțime platformă minimă 100 mm
Timp ridicare / coborâre 17s / 11s
Putere motor pompă hidraulică 1.5 kW
Tensiune alimentare 380V

 

5.Elevator vulcanizare Reihmann RHM S32 PROElevator vulcanizare Reihmann RHM S32 PRO

Modelul de elevator foarfecă pentru vulcanizări RHM S32 PRO este un echipament profesional destinat intervențiilor la roți, sisteme de direcție și mecanică ușoară. Acest tip de elevator vulcanizare are o construcție robustă și o capacitate de ridicare de până la 3,2 tone, ceea ce îl face potrivit pentru a deservi SUV-uri.

RHM S32 PRO este un elevator foarfecă format din două platforme de ridicare, fixate prin 2 bare de conexiune anti-torsiune. Datorită designului, partea mediană este liberă iar spațiul dintre rampe este suficient pentru a permite accesul și realizarea unor operațiuni în partea inferioară a mașinii.

Model elevator auto Reihmann RHM S32 PRO
Sarcină maximă ridicare 3200 Kg
Înălțime maximă ridicare 1000 mm
Înălțime platformă minimă 115mm
Timp ridicare / coborâre 18s / 18s
Putere motor pompă hidraulică 3 kW
Tensiune alimentare 220V sau 380V

 

6.Elevator vulcanizare Ravaglioli RAV 1450 N

Elevator vulcanizare Ravaglioli RAV 1450 N

Modelul de elevator vulcanizare RAV 1450 N de la producătorul italian Ravaglioli este conceput pentru lucrări de vulcanizare, reparații sistem frânare, reparații suspensii și chiar tinichigerie. Acest tip de elevator auto are o capacitate de ridicare de 3200 kg și cicli rapizi de funcționare.

Modelul RAV 1450 N de elevator este dotat cu motor în trei faze. Totodată poate fi mutat cu ușurință în atelier sau spațiul de lucru cu ajutorul kitului mobil inclus în pachet.

Rampele de ridicare se pot extinde cu ușurință de la lungimea de 1420 mm la 1950 mm. În acest fel, cu acest tip de elevator vulcanizare se pot ridica vehicule cu ampatamente diferite.

Model elevator auto Ravaglioli RAV 1450 N
Sarcină maximă ridicare 3200 Kg
Înălțime maximă ridicare 1000 mm
Înălțime platformă minimă 100mm
Timp ridicare / coborâre 18s / 18s
Putere motor pompă hidraulică 2.6 kW
Tensiune alimentare 220V sau 380V

 

7.Elevator vulcanizare Corghi ERCO 505

Elevator vulcanizare Corghi ERCO 505

ERCO 505 este un elevator vulcanizare produs de firma italiană Corghi. Acesta are o capacitate de ridicare de 3,5 tone. Sistemul hidraulic cu care este prevăzut are în dotare câte doi cilindri aferenți fiecărei platforme de ridicare. Totodată, la acest model platformele de ridicare sunt extensibile, printr-un sistem cu elemente care glisează din interiorul rampelor.

Pentru a oferi stabilitate sporită, elementele structurale sunt solide. De asemenea, acest elevator vulcanizare are glisoare auto-lubrifiante. În acest fel, durata de utilizare a echipamentului este prelungită.

Model elevator auto Corghi ERCO 505
Sarcină maximă ridicare 3500 Kg
Înălțime maximă ridicare 970 mm
Înălțime platformă minimă 110mm
Timp ridicare / coborâre 38s / 38s
Putere motor pompă hidraulică 3 kW
Tensiune alimentare 220V sau 380V

 

8.Elevator vulcanizare Reihmann RHM S36 PRO

Elevator vulcanizare Reihmann RHM S36 PRO

Producătorul german Reihmann a conceput modelul de elevator foarfeca pentru vulcanizare RHM S36 PRO pentru a veni în sprijinul profesioniștilor în activitatea de întreținerea și repararea autovehiculelor. Având o capacitate de ridicare ceva mai mare decât a altor modele de elevatoare pentru vulcanizare, respectiv de până la 3,6 tone, face ca acest echipament să fie preferat pentru ateliere care au un portofoliu de clienți mai divers.

RHM S36 PRO este un model de elevator vulcanizare cu o specificație aparte. Rampele de urcare mobile pot fi blocate în poziție orizontală, fapt care permite creșterea suprafeței de ridicare. Concret, lungimea platformelor de ridicare poate crește cu câte un sfert în fiecare capăt datorită acestei funcționalități.

Model elevator auto Reihmann RHM S36 PRO
Sarcină maximă ridicare 3600 Kg
Înălțime maximă ridicare 1000 mm
Înălțime platformă minimă 115mm
Timp ridicare / coborâre 18s / 18s
Putere motor pompă hidraulică 3 kW
Tensiune alimentare 380V

 

Top elevatoare foarfeca directie auto


În categoria de elevatoare tip foarfecă există și subcategoria de elevatoare foarfecă directie auto. Aceste tipuri de echipamente sunt concepute pentru a fi utilizate la operațiunile de reglare geometrie direcție roți dar și pentru alte servicii de întreținere mașini mici și microbuze. Fiind mai versatile decât modele de elevatoare pentru vulcanizare, acestea pot ridica vehicule până la înălțimi de 2 metri și peste.

Gama de elevatoare foarfecă direcție auto au o serie de caracteristici care le diferențiază de restul elevatoarelor tip foarfecă și care le face să fie utile pentru reglarea geometriei direcției autovehiculelor. Pentru ca mașina să stea în siguranță în timpul realizării operațiunii, acest tip de elevatoare foarfeca sunt prevăzute cu plăci relaxare punte spate și platane rotative față.

 

1.Elevator foarfecă direcție Consul 0.35 SN

Elevator foarfecă direcție Consul 0.35 SN

Producătorul german Consul are în portofoliu modelul de elevator foarfecă 0.35 SN, un echipament destinat în special operațiunilor de reglare a geometriei direcției. Este un elevator auto cu o capacitate de ridicare de 3,5 tone. Acesta are în dotare și lift auxiliar pentru ridicare punții față, câte unul pentru fiecare platformă de ridicare.

Consul 0.35 SN este un elevator foarfecă direcție cu un sistem de ridicare electro-hidraulic. Totodată, acest este prevăzut cu funcție de deblocare pneumatică la coborâre.

Acest model de elevator foarfecă direcție are platformele de ridicare montate direct pe podeaua atelierului. Pentru a asigura mobilitate la operațiunile asupra mașinilor, cele două platforme nu sunt conectate cu bare metalice sau alte elemente care să împiedice accesul facil al personalului.

Model elevator auto Consul 0.35 SN
Sarcină maximă ridicare 3500 Kg
Înălțime maximă ridicare 2100 mm + 450 mm
Înălțime platformă minimă 190mm
Timp ridicare / coborâre 35 / 35 sec + 15 sec
Putere motor pompă hidraulică 5.5 kW
Tensiune alimentare 380V

 

2.Elevator foarfecă direcție MAHA DUO CM 4.2 A

Elevator foarfecă direcție MAHA DUO CM 4.2 A

MAHA DUO CM 4.2 A este un elevator foarfecă cu instalare pe podea, poate ridica vehicule cu masa de până la 4,2 tone ceea ce îl face alegerea potrivită pentru reglarea geometriei direcției, datorită gradului înalt de stabilitate de care dă dovadă.

Pentru sincronizare, acest model de elevator foarfecă direcție are un sistem integrat de măsurare a deplasării cu senzor. Datorită acestui tip de echipare, nu mai necesită comutatoare electrice, iar aspectul este unul mai curat. Cablurile și furtunurile hidraulice sunt inserate în țevile foarfecă.

În cazul deconectării de la sursa de curent electric se activează funcția de blocare automată. Elementele metalice sunt tratate cu vopsea anticorozivă, pentru a permite utilizarea pe o durată îndelungată.

Model elevator auto MAHA DUO CM 4.2 A
Sarcină maximă ridicare 4200 Kg
Înălțime maximă ridicare 2075 mm
Înălțime platformă minimă 240mm
Timp ridicare / coborâre 40 / 40 sec
Putere motor pompă hidraulică 2.5 kW
Tensiune alimentare 380V

 

3.Elevator foarfeca directie Reihmann RHM S45

Elevator foarfeca directie Reihmann RHM S45

Modelul de elevator tip foarfecă pentru direcție RHM S45 este proiectat pentru a fi utilizat pentru geometrie direcție roți și pentru alte lucrări de întreținere autoturisme și microbuze. La acest model, rampele de acces sunt reglabile, ceea ce permite calarea vehiculelor atât cu ecartament lung cât și scurt.

Acest elevator foarfecă este dotat cu cilindri hidraulici industriali. În acest fel ridicarea vehiculelor pe cele două platforme este stabilă și sincronizată. Totodată, are rampe de urcare robuste care pot suporta mașini de mare tonaj. Modelul de elevator auto RHM S45 poate ridica vehicule cu masa maximă de până la 4,5 tone.

Model elevator auto Reihmann RHM S45
Sarcină maximă ridicare 4500 Kg
Înălțime maximă ridicare 2100 mm
Înălțime platformă minimă 160mm
Timp ridicare / coborâre 45s / 35s
Putere motor pompă hidraulică 3 kW
Tensiune alimentare 380V

 

4.Elevator foarfecă direcție Nussbaum UNI LIFT 5000 NT PLUS

Elevator foarfecă direcție Nussbaum UNI LIFT 5000 NT PLUS

Producătorul german Nussbaum propune modelul de elevator foarfecă direcție UNI LIFT 5000 NT PLUS. Acesta are o capacitate de ridicare de 5 tone și este potrivit pentru lucrări la sistemul de direcție, diagnoză, inclusiv vulcanizare și lucrări de tinichigerie.

Acest model de elevator foarfecă are inclus cricul care permite ridicarea individuală a punților. Astfel se pot realiza lucrări la direcție sau la roți. Printr-o simplă comutare pe panoul de comandă se face trecerea de la liftul elevatorului la cel al cricului pentru punți.

Cele două platforme de ridicare nu sunt conectate prin traverse sau alte elemente fixe. Acest lucru permite montarea acestui elevator foarfecă direcție pentru orice tip de ecartament se dorește.

Model elevator auto Nussbaum UNI LIFT 5000 NT PLUS
Sarcină maximă ridicare 5000 Kg
Înălțime maximă ridicare 1920 mm + 580 mm
Înălțime platformă minimă 195mm
Timp ridicare / coborâre 35s / 29s
Putere motor pompă hidraulică 3 kW
Tensiune alimentare 380V

 

5.Elevator foarfecă direcție FOG GALAXIE IV 5T

Elevator foarfecă direcție FOG GALAXIE IV 5T

Producătorul de origine franceză FOG Automotive intră în topul elevatoarelor foarfecă direcție cu modelul GALAXIE IV 5T. În mod previzibil, acesta are capacitatea de a ridica vehicule cu masa de până la 5 tone.

Fiind destinat operațiunilor de reglare a geometriei direcției, acest elevator foarfecă este prevăzut cu un lift auxiliar care are o capacitate de ridicare de 4 tone.

Platformele de ridicare ale acestui elevator foarfecă direcție sunt sincronizate fără a fi nevoie de bare sau elemente metalice de conectare. Astfel este asigurat accesul sub vehicul pentru operațiuni de reparare, schimbare ulei sau alte intervenții de mecanică auto.

Model elevator auto FOG GALAXIE IV 5T
Sarcină maximă ridicare 5000 kg + 4000 kg lift auxiliar
Înălțime maximă ridicare 2100 mm + 565 mm
Înălțime platformă minimă 330 mm
Timp ridicare / coborâre 30 / 30 secunde + 9 / 9 secunde
Putere motor pompă hidraulică 1.8 kW
Tensiune alimentare 220V sau 380V

 

6.Elevator foarfeca directie Reihmann RHM S55

Elevator foarfeca directie Reihmann RHM S55

În cazul în care este necesară creșterea capacității de ridicare, se poate opta pentru modelul de elevator foarfeca directie RHM S55. Acesta are avantajul de a putea ridica mașini de până la 5,5 tone, cu mult peste capacitatea unui elevator vulcanizare. Cu toate că este proiectat să suporte vehicule masive, datorită faptului că are un sistem de ridicare tip foarfecă nu ocupă un spațiu mai mare decât suprafața platformei de ridicare.

Elevatorul foarfecă direcție RHM S55 este proiectat cu etaj de structură ascuns pentru a fi cât mai simplu de utilizat. Poziția platanelor poate fi reglată. În acest fel pe acest tip de elevator auto pot fi ridicate autovehicule de diferite dimensiuni.

Model elevator auto Reihmann RHM S55
Sarcină maximă ridicare 5500 Kg
Înălțime maximă ridicare 2100 mm
Înălțime platformă minimă 160mm
Timp ridicare / coborâre 45s / 35s
Putere motor pompă hidraulică 3 kW
Tensiune alimentare 380V

 

7.Elevator foarfecă direcție Corghi ERCO XC5500 CT LT


Elevator foarfecă direcție Corghi ERCO XC5500 CT LT

Corghi ERCO XC5500 CT LT este un model de elevator foarfecă direcție cu sistem electro-hidraulic și capacitate de ridicare de 5,5 tone. Are în dotare un lift auxiliar LT cu capacitate de 4 tone, precum și platforme de relaxare pentru puntea din spate și platane rotative pentru puntea din față.

Printre caracteristicile care disting acest elevator auto față de alte modele se numără posibilitatea de ajustare a cadrului de sprijin. De asemenea, liftul auxiliar are sistem de ridicare cu cilindri dubli și platforme cu posibilitate de extindere pe ambele părți.

Pentru a asigura o mișcare de ridicare și coborâre sincronizată, acest model de elevator foarfecă direcție este prevăzut cu pârghii duble în foarfece. Accesul vehiculelor se realizează facil datorită rampelor de acces joase.

Model elevator auto Corghi ERCO XC5500 CT LT
Sarcină maximă ridicare 5500 Kg / 4000 Kg lift integrat
Înălțime maximă ridicare 2040 mm + 500 mm
Înălțime platformă minimă 185mm
Timp ridicare / coborâre 45s / 45s
Putere motor pompă hidraulică 3 kW
Tensiune alimentare 220V sau 380V

 

8.Elevator foarfeca directie Reihmann RHM S55H

Elevator foarfeca directie Reihmann RHM S55H

Din gama de elevatoare foarfeca directie se remarcă modelul Reihmann RHM S55H ca fiind unul dintre cele mai performante elevatoare auto. Deși denumirea denotă că ar fi fost conceput pentru reglare geometrie direcție, acest echipament poate fi utilizat fără probleme și pentru revizii, mecanică, reparații sisteme suspensie, sisteme frânare și reparații roți.

Cele două platforme sunt ridicate sincronizat prin intermediul unui sistem cu cilindri hidraulici industriali, ceea ce conferă un plus de stabilitate. Pentru siguranță, sistemul are funcțiile de blocare și deblocare automată, astfel evitându-se accidentele.

Rampele de preluare robuste pe care pot urca vehicule de până la 5,5 tone au sistem de reglare. Astfel, pe acest elevator foarfecă direcție se pot acomoda vehicule cu ecartament lung sau scurt.

Model elevator auto Reihmann RHM S55H
Sarcină maximă ridicare 5500 Kg
Înălțime maximă ridicare 2040 mm + 500 mm
Înălțime platformă minimă 165 mm
Timp ridicare / coborâre 45s / 35s
Putere motor pompă hidraulică 3 kW
Tensiune alimentare 380V

 

Comentarii pentru Top elevatoare auto - partea 2

Adaugă un comentariu

Pentru a adauga un comentariu, trebuie să fi autentificat. Te poţi conecta în cont AICI