Sale

SWAG 4000 kg

Prețul de listă: 9.520 LEI
Prețul nostru: 6.996 LEI

inclusiv 19% TVA

Elevator auto 2 coloane SWAG Capacitate de ridicare 4000 Kg Deblocare manuala dintr-un punct a sigurantelor la coborare Brate fata alcatuite din doua segmente. Brate spate alcatuite din doua segmente. Putere motor pompa hidraulica 2.2 kW Caracteristici gen...

DETALII

Sale

SWAG 4000 kg

Prețul de listă: 10.401 LEI
Prețul nostru: 7.777 LEI

inclusiv 19% TVA

in-stocStoc: 4

Elevator auto 2 coloane SWAG Capacitate de ridicare 4000 Kg Deblocare manuala din doua puncte Brate fata trei segmente Brate spate din doua segmente. Putere motor pompa hidraulica 2,2 kW Caracteristici generale Elevator SWAG hidraulic, pentru garaj pe...

DETALII

Sale

Elevator 2 coloane RHM 242 M

Prețul de listă: 14.713 LEI
Prețul nostru: 11.000 LEI

inclusiv 19% TVA

in-stocStoc: 3

Deblocare manuala a presiunii de ulei cu ajutorul unei manete situate pe pompa Deblocare manuala din 2 puncte Capacitate de ridicare 4000 Kg Brate trei segmente fata Brate doua segmente spate Putere motor pompa hidraulica 2.2 kW Caracteristici genera...

DETALII

Pana la duba mica
Sale

Elevator 2 Coloane RHM 242A

Prețul de listă: 16.350 LEI
Prețul nostru: 14.170 LEI

inclusiv 19% TVA

in-stocStoc: 1

Sistem de siguranta cu deblocare complet AUTOMATA Capacitate de ridicare 4200 Kg Priza 220V integrata pe panoul de comanda Cupla de aer comprimat integrata pe panoul de comanda Brate trei segmente fata Brate doua segmente spate Putere moto...

DETALII

Pana la duba mica
Sale

Elevator 2 Coloane 4,2 t - REIHMANN RHM 242 PRO

Prețul de listă: 20.372 LEI
Prețul nostru: 15.260 LEI

inclusiv 19% TVA

in-stocStoc: 4

Deblocare automata electrica Capacitate de ridicare 4200 Kg Brate trei segmente fata Brate trei segmente spate Putere motor pompa hidraulica 3 kW Caracteristici generale Produs in conformitate cu normele si cerintele producatorilor de masini ...

DETALII

Pana la duba extra mare
Sale

Elevator 2 Coloane 5 tone - REIHMANN RHM 250 PRO

Prețul de listă: 23.435 LEI
Prețul nostru: 19.075 LEI

inclusiv 19% TVA

in-stocStoc: 2

Deblocare automata electrica Capacitate de ridicare 5000 Kg Brate trei segmente fata Brate trei segmente spate Putere motor pompa hidraulica 3 kW Caracteristici generale RHM 250 PRO ELEVATOR 2 COLOANE RECOMANDAT PENTRU REPREZENTANTE AUTO Produs in...

DETALII

Pana la duba extra mare
Sale

Elevator 2 coloane RHM 242T

Prețul de listă: 18.530 LEI
Prețul nostru: 16.350 LEI

inclusiv 19% TVA

in-stocStoc: 4

Capacitate de ridicare 4200 Kg Deblocare AUTOMATA  a sigurantelor la coborare Brate trei segmente fata. Brate lungi spate alcatuite din doua segmente. Putere motor pompa hidraulica 2.2 kW Caracteristici generale Elevator auto 2 coloane RHM-242T traversa instalata i...

DETALII

Pana la duba medie
Sale

Elevator 2 coloane RHM 242 M1A

Prețul de listă: 15.903 LEI
Prețul nostru: 13.080 LEI

inclusiv 19% TVA

pre-comandaStoc: Precomanda

VIDEO Capacitate de ridicare 4200 Kg Deblocarea bratelor este facuta dintr-o singura parte cu ajutorul unei manete care este actionata in momentul apasarii butonului de coborare Brate trei segmente fata Brate doua segmente spate Putere motor pompa hidraulica 2.2 kW ...

DETALII

Pana la duba mica
Sale

Elevator 2 coloane - 5 tone / model RHM 250

Prețul de listă: 19.348 LEI
Prețul nostru: 17.113 LEI

inclusiv 19% TVA

in-stocStoc: 2

Capacitate de ridicare 5000 Kg Sistem de siguranta cu deblocare complet AUTOMATA Brate trei segmente fata Brate trei segmente spate Putere motor pompa hidraulica 2.2 kW Caracteristici generale Elevator auto 2 coloane RHM250 deblocare automată capacitate de ridicare 5 ...

DETALII

Pana la duba extra mare


Elevator auto 2 coloane: cum să alegi modelul potrivit în funcție de capacitatea de ridicare


În industria de reparații auto, precizia și siguranța sunt esențiale. Din acest motiv, echipamentele potrivite fac cu adevărat diferența pentru succesul sau eșecul unei afaceri. Acesta este și cazul modelelor de elevatoare auto 2 coloane, care se numără printre cele mai importante instrumente din arsenalul unui atelier sau service auto profesionist.

Acestea permit ridicarea vehiculelor pentru efectuarea intervențiilor de reparații, întreținere sau inspecții sub autovehicule, asigurând susținerea. Însă nu toate modelele de elevatoare cu 2 coloane sunt create egal. Un elevator 2 coloane profesional poate fi echipat cu diferite funcții și accesorii, iar capabilitățile sale pot varia foarte mult, lucru ce va avea o influență semnificativă asupra modului în care acesta poate fi utilizat în cadrul activității de zi cu zi dintr-un atelier de reparații auto.

Capacitatea de ridicare a unui elevator auto 2 coloane este un factor crucial, care poate afecta semnificativ eficiența și siguranța operațiunilor și care va determina tipul de vehicule cu care mecanicul poate lucra într-un service auto. Capacitatea sau forța de ridicare a modelelor de elevatoare 2 coloane profesionale pleacă de la 3000 de kg și poate ajunge până la 4000, 5000 sau chiar 6000 de kg, aceste diferențe având un puternic impact asupra tipului de clienți cu care poate lucra un service auto.

Desigur, așa cum este de așteptat, un elevator 2 coloane 3.5 tone are propriile sale avantaje și funcții, la fel cum un elevator 2 coloane 5 tone are anumite caracteristici care îl pun în prim plan pentru anumite ateliere de reparații auto. E important de reținut faptul că o capacitate de ridicare mai mare nu se traduce neapărat într-un nivel mai înalt de performanță, însă un elevator auto mai puternic va putea cu siguranță să ridice mai multe modele de autovehicule diferite, contribuind la o creștere a încasărilor pentru un service auto.

În plus, nu este deloc surprinzător faptul că, deși elevatoarele mai puternice pot opera cu o diversitate mai mare de vehicule, acestea vor avea, de regulă, un cost de achiziție mai mare decât cele cu o capacitate mai redusă. De asemenea, merită amintit și faptul că elevatoarele de mare capacitate au și dimensiuni mai mari decât cele cu o capacitate mai redusă, fiind mai puțin economice cu spațiul.

Tocmai din aceste motive, orice proprietar sau administrator de service auto ar trebuie să analizeze cu mare atenție demograficul său de clienți și natura activității sale de zi cu zi, înainte de a se hotărî în privința achiziției unui elevator 2 coloane pentru afacerea sa. E important să pui în balanță atât forța și stabilitatea elevatorului, cât și funcționalitatea, nivelul său de performanță sau materialele de fabricație înainte de a lua decizia finală.

În acest articol, vom explora lumea elevatoarelor auto cu 2 coloane, punând accent exclusiv pe un aspect deosebit de important: capacitatea de ridicare. De la elevatoare 2 coloane cu o capacitate de 3.5 tone, 4 tone, 5 tone și până la cele de 6 tone, vom dezvălui caracteristicile și beneficiile fiecărui tip de elevator, pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere în funcție de nevoile specifice ale activității din service-ul tău.

Scopul acestui articol este de a-ți oferi o imagine clară asupra modului în care capacitatea de ridicare a unui elevator cu 2 coloane poate influența performanța și eficiența într-un atelier auto. Iată care sunt cele mai importante modele de elevatoare cu 2 coloane, în funcție de capacitatea lor de ridicare:
1. Elevatoare 2 coloane 3.5 tone

Elevatoare auto 3.5 tone - funcții și caracteristici
Modelele de elevatoare 2 coloane 3.5 tone sunt instrumente versatile și eficiente, care pot avea un impact puternic asupra productivității unui atelier auto. Acestea sunt rapid și ușor de operat, iar dimensiunile lor reduse le fac ușor integrat în atelierele cu o suprafață redusă de lucru. Modelele de elevatoare auto 3.5 tone au caracteristici distinctive care le fac potrivite pentru o gamă variată de aplicații. Printre cele mai notabile caracteristici și funcții se numără:

Capacitatea de ridicare
Acest tip de elevator 2 coloane poate susține vehicule cu o greutate maximă de 3.5 tone. Elevatoarele 2 coloane 3.5 tone sunt ideale pentru ridicarea majorității autoturismelor, SUV-urilor și autoutilitare ușoare, lucru care le face perfect adaptate la mediul de lucru dintr-un service auto, în care se lucrează preponderent cu autoturisme personale și alte vehicule de tonaj redus.

Configurația
Spre deosebire de modelele cu capacitate de ridicare mai mare, elevatoarele auto 3.5 tone pot fi proiectate atât în configurații simetrice, cât și în configurații asimetrice. Modelele de elevatoare asimetrice se remarcă prin orientarea coloanelor în unghi, lucru care permite o deschidere mai largă a ușilor și un acces mai ușor pentru mecanic în interiorul și exteriorul vehiculului.

Elevatoarele asimetrice sunt, de regulă, limitate la o capacitate de ridicare mai redusă, de până la 3.5 tone, lucru care se datorează orientării coloanelor în unghi. Astfel, e important de reținut faptul că pentru profesioniștii care caută un elevator 2 coloane asimetric, modelele de elevatoare auto 3.5 tone sunt singura opțiune viabilă.

Designul
Modelele de elevatoare 2 coloane de 3.5 tone au un design compact, lucru care le face potrivite pentru atelierele cu un spațiu de lucru limitat. Ele sunt, de asemenea, ușor de operat, având un panou de control intuitiv.

Deblocare manuală
În cazul în care există o problemă electrică sau o situație de urgență, modelele de elevatoare auto 3.5 tone sunt echipate cu un sistem de deblocare manuală pentru siguranță sporită.

Viteza de lucru
Un elevator 2 coloane 3.5 tone este un echipament deopotrivă versatil și eficient, fiind capabil să ridice un vehicul într-un timp foarte scurt. Astfel, un elevator auto 3.5 tone va avea, de regulă, o viteză de ridicare cuprinsă între 30 și 45 de secunde.

Amprenta redusă la sol
Fiind proiectate pentru a opera în special cu autoturisme ușoare, SUV-uri și, în general, cu vehicule personale, modelele de elevatoare 2 coloane 3.5 tone ocupă un spațiu mai mic decât alte modele de elevatoare, lucru care le face ideale pentru atelierele cu o suprafață redusă de lucru.

Elevatoare auto 3.5 tone - utilizare recomandată
Modelele de elevatoare auto cu 2 coloane de 3.5 tone sunt echipamente foarte versatile, lucru care le face potrivite pentru un spectru larg de utilizări. Acestea includ:

Service-uri auto
Modelele de elevatoare auto 3.5 tone sunt ideale pentru atelierele auto de dimensiuni mici până la mijlocii, unde se efectuează reparații generale, schimburi de ulei, sau lucrări de întreținere. Acestea sunt rapide și ușor de operat, lucru care le face foarte eficiente, în special în atelierele cu un trafic intens de clienți.

Centre de anvelope
Elevatoarele de 3.5 tone sunt perfecte pentru ridicarea autovehiculelor pentru schimbarea și echilibrarea anvelopelor.

Ateliere de caroserie
În atelierele specializate în repararea caroseriilor vehiculelor, aceste elevatoare facilitează accesul la zonele critice ale șasiului și caroseriei.

Garaje personale
Dimensiunile lor reduse permit instalarea de elevatoare auto de 3.5 tone și în garajele personale ale entuziaștilor de reparații auto, acestea fiind economice cu spațiul și ușor de instalat.

Elevatoare auto 3.5 tone - avantaje și beneficii
Utilizarea unui elevator auto cu 2 coloane de 3.5 tone poate aduce numeroase avantaje unui service auto. Iată care sunt principalele beneficii pe care ar trebui să le ai în vedere:

Flexibilitate
Elevatoarele auto de 3.5 tone pot manipula o gamă variată de vehicule, de la autoturisme obișnuite până la SUV-uri mici și utilitare ușoare.

Economie de spațiu
Datorită designului lor compact, aceste modele de elevatoare economisesc spațiu valoros în atelier.

Siguranță
Cu caracteristici precum deblocare manuală și sisteme de siguranță, utilizarea lor este sigură atât pentru vehicule, cât și pentru mecanicii care le operează.

Eficiență
Ridicarea rapidă și sincronizată a vehiculelor permite efectuarea lucrărilor de service mai eficient și rapid.

2. Elevatoare 2 coloane 4 tone

Elevatoare auto 4 tone - funcții și caracteristici

Modelele de elevatoare auto cu 2 coloane 4 tone reprezintă o treaptă superioară față de cele de 3.5 tone în ceea ce privește capacitatea de ridicare și versatilitatea. Acestea dispun de caracteristici avansate pentru a face față nevoilor complexe din atelierele auto și sunt dotate cu funcții care le permit să opereze eficient și în siguranță cu vehicule de o greutate mai mare. Iată care sunt principalele aspecte aspecte care definesc modelele de elevatoare 2 coloane 4 tone:

Capacitatea de ridicare
Modelele de elevatoare auto 4 tone sunt capabile să ridice în siguranță vehicule puțin mai mari decât cele de 3.5 tone. Astfel, pe lângă autoturisme și SUV-uri sau autoutilitare mici, acestea pot ridica și SUV-uri de dimensiuni medii sau camionete pick-up, lărgind astfel demograficul de clienți cu care poate lucra un service auto.

Control avansat
Un elevator 2 coloane 4 tone este dotat cu panouri de control avansate care permit ajustări precise ale înălțimii și vitezei de ridicare, adaptându-se mai ușor la necesitățile fiecărei intervenții în parte.

Sisteme avansate de siguranță
Pentru a face față unor sarcini de ridicare mai grele, modelele de elevatoare 2 coloane 4 tone sunt echipate cu sisteme de siguranță îmbunătățite, inclusiv funcții de deblocare manuală în 2 puncte, funcții de deblocare electrică automată și protecții împotriva suprasarcinii.

Elevatoare auto 4 tone - utilizare recomandată

Elevatoarele auto cu 2 coloane de 4 tone sunt echipamente foarte eficiente în atelierele și service-urile auto cu un volum semnificativ de lucrări, care lucrează cu varietate mai largă de vehicule personale. Acestea sunt ideale pentru:

Reparații asupra camionetelor pick-up și asupra SUV-urilor medii
Capacitatea lor mai mare le face potrivite pentru ridicarea și lucrul asupra unor vehicule puțin mai grele cum sunt, spre exemplu, camionetele pick-up, SUV-urile de dimensiuni și greutății medii sau unele modele de furgonete ușoare.

Ateliere de pneuri
Un elevator auto 2 coloane 4 tone poate fi foarte eficient în intervențiile de echilibrare și schimbare a anvelopelor pentru autoturisme, vehicule comerciale și SUV-uri.

Service-uri pentru flote
Datorită capacității lor crescute de ridicare și rezistenței sporite, modelele de elevatoare 2 coloane 4 tone sunt foarte potrivite pentru munca intensivă pe care o reclamă întreținerea și repararea vehiculelor de dimensiuni mici și medii din flotele comerciale.

Elevatoare auto 4 tone - avantaje și beneficii
Utilizarea unui elevator auto 2 coloane de 4 tone poate genera numeroase beneficii și avantaje în operațiunile de service auto:

Viteza și eficiența
Modelele de elevatoare 2 coloane 4 tone se bucură de o capacitate superioară, însă fără a sacrifica viteza de ridicare a vehiculelor. Astfel, aceste echipamente permit o ridicare rapidă și stabilă a vehiculelor, ajutând mecanicii să lucreze mai eficient și reducând astfel timpul de staționare al mașinilor în atelier.

Adaptabilitate crescută
Mulțumită forței sale crescute de ridicare, un elevator auto 4 tone poate manipula o varietate mai largă de vehicule, ceea ce sporește versatilitatea atelierului și lărgește demograficul de clienți care pot fi deserviți.

Stabilitate și siguranță
Fiind echipate cu sisteme avansate de siguranță, modelele de elevatoare auto 4 tone asigură permanent protecția operatorilor și a vehiculelor în timpul lucrărilor. De asemenea, datorită materialelor de calitate din care sunt fabricate, aceste echipamente se bucură de o lungă durată de viață.

3. Elevatoare 2 coloane 6 tone

Elevatoare auto 6 tone - funcții și caracteristici
Modelele de elevatoare auto 2 coloane 6 tone reprezintă vârfuri de performanță în ceea ce privește echipamentele de ridicare. Acestea dispun de specificații tehnice și funcționalități de ultimă generație, care le fac deosebit de eficiente, în special în atelierele cu o clientelă diversificată. Iată care sunt cele mai importante caracteristici care le definesc:

Capacitate de ridicare
Principala caracteristică care distinge modelele de elevatoare auto 6 tone este forța lor impresionantă de ridicare, care le face capabile să ridice în condiții de siguranță vehicule grele, cum ar fi camionetele sau SUV-urile mari, dubele, furgonetele de transport, microbuzele, motostivuitoarele precum și multe alte tipuri de autoutilitare.

Funcții de control avansat
Modelele de elevatoare 2 coloane 6 tone sunt echipate cu sisteme avansate de control, care permit reglaje precise ale înălțimii, precum și ale vitezei de ridicare și coborâre, asigurând o manipulare sigură și eficientă în cadrul fiecărei intervenții.

Siguranță sporită
Elevatoarele auto de 6 tone sunt echipate cu numeroase caracteristici de siguranță, inclusiv senzori pentru detectarea obiectelor și sisteme de blocare complet automate, care securizează orice sarcină ridicată cu ele. De asemenea, acestea sunt echipate cu funcții de deblocare automate, acțiunea de deblocare fiind executată de la buton.

Motor pompă hidraulică
Fiecare elevator auto 6 tone este dotat cu un motor puternic de 3kW pentru acționarea pompei hidraulice, asigurând astfel forța necesară pentru ridica vehicule grele în condiții de maximă siguranță.

Brațe ranforsate
Modelele de elevatoare auto 2 coloane 6 tone sunt proiectate cu brațe foarte solide, alcătuite din 3 segmente, atât pe parte din față, cât și pe spate. Brațele acestor elevatoare sunt fabricate din materiale rezistente, de înaltă calitate și sunt ranforsate pentru un nivel sporit de securitate.

Elevatoare auto 6 tone - utilizare recomandată
Modelele de elevatoare 2 coloane 6 tone sunt adesea preferate în garajele și atelierele specializate, precum cele dedicate vehiculelor comerciale, autoutilitarelor și SUV-urilor de mari dimensiuni. Acestea sunt ideale pentru:

Service-uri pentru flote
Un elevator 2 coloane 6 tone este perfect adaptat pentru intervenții de întreținere și reparații asupra flotelor de vehicule comerciale, inclusiv camionete pick-up, furgonete, microbuze și vehicule utilitare.

Ateliere de reparații pentru vehicule off-road
Aceste elevatoare puternice permit ridicarea ușoară a vehiculelor off-road mari, precum jeep-uri și vehicule de teren de dimensiuni mari, cu o greutate crescută.

Ateliere de modificare auto
Modelele de elevatoare 2 coloane 6 tone sunt potrivite pentru intervenții de instalare de componente suplimentare, cum ar fi bare de protecție sau accesorii pentru vehicule off-road și autoutilitare.

Elevatoare auto 6 tone - avantaje și beneficii
Achiziția unui elevator 2 coloane 6 tone este o investiție importantă, însă impactul acestui echipament asupra productivității nu poate fi neglijat. Iată care sunt principalele beneficii și avantaje de care te vei bucura prin achiziția de elevatoare 2 coloane 6 tone:

Versatilitate
Aceste elevatoare sunt capabile să ridice o diversitate mare de vehicule, pornind de la autoturisme și camionete pick-up și ajungând până la microbuze, SUV-uri de mari dimensiuni, furgonete de transport și autoutilitare.

Eficiență maximă
Datorită capacității lor impresionante, modelele de elevatoare 2 coloane 6 tone permit tehnicienilor să efectueze cu ușurință lucrări de întreținere și reparații foarte complexe asupra vehiculelor grele, în condiții de maximă siguranță.

Productivitate crescută
În ciuda capacității lor foarte mari, modelele de elevatoare auto 6 tone asigură o ridicare rapidă a vehiculelor, lucru ce reduce drastic timpul de așteptare al clienților și maximizează profitabilitatea atelierului.

Durabilitate superioară
Materialele de înaltă calitate din care sunt fabricate asigură o durată foarte lungă de viață pentru modelele de elevatoare 6 tone, lucru care le face o investiție sigură pe termen lung pentru orice atelier profesionist.

4. Elevatoare 2 coloane 7 tone

Elevatoare auto 7 tone - funcții și caracteristici
Modelele de elevatoare auto 2 coloane 7 tone reprezintă apogeul tehnologiei în ceea ce privește echipamentele de ridicare. Acestea nu sunt doar foarte puternice, ci și deosebit de performante, fiind proiectate pentru a opera în cele mai dure condiții de utilizare, fără deficiențe sau sincope în buna lor funcționare. Modelele de elevatoare auto 7 tone dispun de caracteristici și tehnologii de ultimă oră, precum:

Capacitate de ridicare
Elevatoarele 2 coloane 7 tone sunt cu adevărat impresionante în ceea ce privește capacitatea lor de ridicare, fiind capabile să ridice aproape orice tip de vehicul. Astfel, aceste pot fi utilizate atât pentru ridicarea de vehicule ușoare, cum sunt autoturismele sau SUV-urile mici, cât și pentru vehicule medii sau grele, cum sunt camionetele pick-up, SUV-urile grele, furgonetele, microbuzele, autoutilitarele de diferite tipuri și chiar unele modele de camioane ușoare.

Sisteme avansate de control
Modelele de elevatoare 2 coloane 7 tone sunt echipate cu sisteme de control digital de înaltă precizie, care permit operatorilor să regleze cu ușurință înălțimea și viteza de ridicare a vehiculelor, asigurând o manevrabilitate superioară a sarcinii plasate asupra lor.

Interfețe intuitive
Fiecare elevator 2 coloane 7 tone este echipat cu o interfață ușor de operat, echipată cu controale intuitive, lucru care simplifică foarte mult procesul de lucru cu aceste echipamente. De asemenea, multe modele includ ecrane tactile intuitive pentru o manipulare ușoară și precisă, făcându-le ideale pentru intervențiile care reclamă un grad înalt de finețe.

Sistem de deblocare automat
Fiecare elevator auto 7 tone este dotat cu un sistem de siguranță cu deblocare complet automată, lucru care mărește gradul de siguranță al operatorului și accelerează finalizarea fiecărei intervenții, cu un puternic impact asupra încasărilor.

Elevatoare auto 7 tone - utilizare recomandată
Capacitatea impresionantă de ridicare a modelelor de elevatoare 2 coloane 7 tone le face pe acestea potrivite pentru o largă varietate de sarcini grele, cum ar fi:

Service-uri pentru flote

Fie că este vorba de taxiuri, microbuze sau chiar camioane ușoare, elevatoarele auto de 7 tone pot fi utilizate cu succes pentru intervenții de reparații, mentenanță și inspecții asupra flotelor de vehicule comerciale, lucru ce va avea un puternic impact financiar asupra activității de zi cu zi dintr-un atelier auto.

Service-uri pentru vehicule grele
Un elevator 2 coloane 7 tone este o adiție excelentă pentru orice service auto care gestionează operațiuni de reparații și mentenanță asupra vehiculelor grele, cum sunt microbuzele, furgonetele mari, motostivuitoarele sau camioanele ușoare. Elevatoarele de 7 tone pot ridica cu ușurință aceste vehicule comerciale grele, de dimensiuni mari, facilitând reparațiile și întreținerea acestora.

Ateliere de remorci și echipamente grele
Un elevator auto 7 tone este un echipament indispensabil pentru ridicarea remorcilor grele și a vehiculelor de transport de mărfuri. De asemenea, aceste elevatoare pot ridica și echipamente industriale grele, precum macarale sau excavatoare.

Ateliere de reparații pentru vehicule agricole
În industria agricolă, unde tractoarele și alte vehicule agricole sunt majoritatea mari și foarte grele, modelele de elevatoare cu coloane independente tone devin instrumente de lucru esențiale, fiind singurele care pot facilita ridicare acestor vehicule în condiții de siguranță.

Elevatoare auto 7 tone - avantaje și beneficii
Modelele de elevatoare 2 coloane 7 tone
permit manipularea vehiculelor grele rapid și eficient, în condiții de deplină siguranță, lucru ce va genera o creștere substanțială a veniturilor unui service auto consolidând, în același timp, reputația acestuia în industrie. Iată care sunt cele mai importante avantaje ale acestor elevatoare auto:

Manipularea facilă vehiculelor grele
Modelele de elevatoare cu 2 coloane de 7 tone sunt proiectate pentru a gestiona vehicule grele, cum ar fi camioanele sau vehiculele comerciale de dimensiuni mai mari. Aceasta permite service-urilor auto să efectueze reparații și întreținere la o diversitate mai largă de vehicule, extinzând astfel gama de servicii pe care o pot oferi. Capacitatea ridicată de 7 tone face posibilă manipularea sigură și eficientă a acestor vehicule masive.

Eficiență și productivitate sporită
Elevatoarele cu capacitate de ridicare de 7 tone permit atelierelor auto să lucreze rapid și eficient asupra vehiculele grele. Aceasta înseamnă că reparațiile pot fi finalizate mai repede, iar vehiculele pot fi returnate clienților mai devreme. Mai mult, aceste elevatoare sunt echipate cu funcții și tehnologii avansate pentru a asigura un flux de lucru cât mai eficient cu putință.

Siguranță la nivel înalt
Siguranța este prioritară în lucrul cu vehicule grele. Tocmai de aceea, modelele de elevatoare auto 7 tone sunt dotate cu sisteme de siguranță avansate, cum ar fi blocarea automată a brațelor și dispozitive de siguranță în caz de cădere a curentului. Aceste caracteristici asigură un mediu de lucru sigur pentru tehnicienii auto și reduc riscul de accidente.

Economii financiare pe termen lung
Deși investiția inițială într-un elevator auto 7 tone poate fi semnificativă, acesta va genera economii substanțiale pe termen lung. Cu o capacitate de ridicare mai mare, atelierul auto poate să preia și să deservească o gamă mai largă de vehicule, inclusiv cele comerciale și grele. Aceasta poate duce la creșterea numărului de clienți și a veniturilor. În plus, eliminarea necesității de a externaliza serviciile pentru vehicule grele va reduce dramatic costurile de subcontractare.

5. Comparații și alegerea corectă

Atunci când vine vorba de alegerea unui elevator auto cu 2 coloane, capacitatea de ridicare reprezintă un factor crucial. Vom explora acum o analiză comparativă a acestor echipamente în funcție de capacitatea lor și vom discuta factorii de decizie pe care ar trebui să îi ai în vedere pentru a face alegerea corectă.

Elevatoare auto 2 coloane - comparație după capacitatea de ridicare


Elevator 2 coloane 3.5 tone: Elevatoarele auto 3.5 tone sunt ideale pentru atelierele mici și medii și pentru intervenții de reparații asupra autoturismelor și vehiculelor ușoare. Cu toate acestea, sunt limitate în ceea ce privește ridicarea vehiculelor mai mari sau a celor comerciale.

Elevator 2 coloane 4 tone: O capacitate de ridicare crescută, cum este cea a modelelor de elevatoare auto 4 tone oferă un grad mai mare de versatilitate. Aceste elevatoare pot face față autoturismelor, SUV-urilor și chiar unor camionete mai mici, precum și unor modele de autoutilitare ușoare.

Elevator 2 coloane 6 tone: Dacă atelierul tău se ocupă de vehicule de dimensiuni medii și sarcini mai grele, un elevator auto 6 tone este o alegere excelentă. Acest echipament poate ridica cu ușurință majoritatea autoturismelor și vehiculelor comerciale ușoare, precum și o largă diversitate de vehicule utilitare.

Elevator 2 coloane 7 tone: Pentru service-urile care lucrează cu motostivuitoare, microbuze, furgonete, camioane și vehicule comerciale grele, modelele de elevatoare auto 7 tone sunt esențiale. Capacitatea lor superioară de ridicare permite desfășurarea de intervenții de reparații și întreținere asupra vehiculelor grele, în condiții de maximă siguranță.

Factori de decizie în alegerea unui elevator cu capacitate potrivită
Pentru a face alegerea corectă în ceea ce privește selecția unui elevator auto cu 2 coloane, iată câțiva factori pe care ai trebui să îi iei în considerare:

Natura lucrărilor
Începe prin a evalua tipurile de vehicule cu care lucrezi cel mai des și natura lucrărilor pe care le efectuezi. Un atelier care se concentrează pe autoturisme mici va avea nevoie de o capacitate mai mică decât unul care se ocupă de vehicule comerciale grele.

Spațiu disponibil
Asigură-te că ai spațiul necesar pentru amplasarea și utilizarea corespunzătoare a elevatorului ales. Elevatoarele cu o capacitate mai mare pot necesita un spațiu mai mare decât cele cu o capacitate mai redusă.

Bugetul disponibil
Capacitatea de ridicare a unui elevator auto poate influența prețul. Stabilește-ți un buget realist și alege un echipament care să se potrivească cu acesta.

Siguranța
Verifică dacă elevatorul ales are caracteristici de siguranță solide, cum ar fi sistemele de blocare și siguranță împotriva căderii.

Capacitatea de ridicare reprezintă un aspect cheie în alegerea unui elevator auto cu 2 coloane. Alege cu înțelepciune în funcție de nevoile atelierului tău pentru a te bucura de eficiență, performanțe superioare și un înalt nivel de siguranță în lucrările de întreținere și reparații auto.

6. Concluzii

În cadrul acestui articol, am explorat în detaliu elevatoarelor auto cu 2 coloane și importanța capacității lor de ridicare în cadrul industriei de reparații auto. Am acoperit o gamă variată de capacități, de la elevatoare de 3.5 tone până la cele de 4 tone, 6 tone și respectiv 7 tone și am dezvăluit caracteristicile, aplicațiile și avantajele fiecăruia.

Unul dintre punctele esențiale pe care le-am subliniat este că potrivirea capacității de ridicare cu necesitățile atelierului tău este esențială pentru eficiență și siguranță. Alegerea unui elevator auto cu 2 coloane cu capacitatea corespunzătoare te va asigura că poți efectua reparații și întreținere în mod eficient, fără riscuri inutile.

Încurajăm cititorii să ia decizii informate atunci când vine vorba de achiziționarea unui elevator auto 2 coloane. Înainte de a face o alegere, analizează natura lucrărilor tale, spațiul disponibil, bugetul și cerințele de siguranță. Cu o evaluare atentă, vei putea selecta echipamentul potrivit pentru atelierul tău, lucru care va contribui la creșterea eficienței și a productivității din cadrul activității tale de zi cu zi.

În final, sperăm că acest articol ți-a oferit o înțelegere mai clară a capacității de ridicare a elevatoarelor cu 2 coloane, precum și a importanței acesteia pentru productivitatea, profitabilitatea și securitatea unui service auto profesionist, ajutându-te să iei o decizie informată în viitoarea ta achiziție.

Elevator auto 2 coloane


Pe site-ul nostru elevator auto gasesti cea mai mare gama de elevatoare auto, iar daca te gandesti sa achizitionezi un elevator 2 coloane profesional atunci iti recomandam sa studiezi bine oferta noastra cu aceste echipamente pentru service auto , Elevatorul auto este un echipament care nu ar trebui să lipsească dintre dotările unui service auto profesionist. Fiabil, versatil și economic cu spațiul de lucru un elevator 2 coloane performant va avea fără doar și poate un impact radical asupra productivității din orice atelier de reparații auto. 

Cu ajutorul unui elevator auto 2 coloane profesional vei putea executa o multitudine de intervenții de reparații, mentenanță sau reglaje asupra vehiculelor care trec pragul atelierului tău, iar asta în cele mai bune condiții de siguranță. Astfel, cu ajutorul unui elevator auto 2 coloane nu doar că vei economisi spațiu în atelier și vei reduce durata fiecărei intervenții, dar vei putea lucra mai confortabil și mai eficient. 

Datorită importanței lor în atelierele auto, achiziția de elevatoare auto cu 2 coloane este adesea una dintre cele mai importante investiții pentru proprietarii de ateliere auto. Acestea nu numai că oferă o platformă sigură și stabilă pentru efectuarea lucrărilor de reparații și mentenanță, dar contribuie și la creșterea productivității, permițând mecanicilor să lucreze mai eficient și să finalizeze intervențiile mai rapid. 

Din aceste motive, Autocom depune în mod activ eforturi pentru a-ți pune la dispoziție cele mai performante elevatoare 2 coloane disponibile pe piață, mereu la prețuri competitive. Experții noștri analizează în mod constant piața de echipamente auto, pentru ca noi să-ți putem pune la dispoziție elevatoare 2 coloane profesionale durabile și rezistente, echipate cu funcții superioare și tehnologii avansate, la un raport calitate-preț greu de egalat.

Pentru a satisface cele mai înalte standarde de calitate și performanță, am selectat cu atenție producătorii de top din întreaga lume, inclusiv MAHA, REIHMANN sau Ravaglioli, astfel încât să îți putem oferi o gamă largă de opțiuni pentru alegerea unui elevator auto 2 coloane potrivit pentru nevoile tale specifice. 

De asemenea, pentru a-ți economisi timp și bani, am dezvoltat și o gamă proprie de elevatoare auto cu 2 coloane, marca AUTOCOM, capabile să îți ofere același nivel de calitate și performanță a operării, însă la un preț mai accesibil.

În funcție de nevoile tale și ale atelierului pe care îl conduci, la Autocom vei putea alege dintr-o largă varietate de elevatoare 2 coloane cu funcții, specificații și capacități diferite. Astfel, fie că ai nevoie de un elevator 3 tone, un elevator 2 coloane 5 tone sau chiar un elevator 2 coloane 6 tone la Autocom vei găsi cu ușurință un model performant și fiabil. 

În plus, la Autocom vei putea găsi atât elevatoare 2 coloane hidraulice, cât și elevatoare 2 coloane electromecanice echipate cu două tipuri de funcții de deblocare, manuală sau automată din care poți alege în funcție de preferințele și nevoile specifice ale atelierului pe care îl conduci.

Modelele noastre de elevatoare 2 coloane sunt disponibile în două variante de alimentare, 220V și 380V, pentru a se adapta fără probleme la infrastructura atelierului tău, asigurându-te că vei putea utiliza acest echipament în orice condiții de alimentare electrică. 

Mai mult, pentru a te asigura că respecți toate normele de siguranță și de lucru din industria auto, toate modelele de elevatoare 2 coloane din oferta noastră sunt însoțite de certificate de la producători, precum și aprobările necesare pentru autorizarea ISCIR.

Dacă ești în căutarea unui elevator 2 coloane profesional, puternic și performant, care să opereze rapid și, mai presus de toate, să fie sigur pentru tine și angajații tăi, nu ai nevoie să cauți mai departe; Autocom este partenerul de care ai nevoie. Contactează-ne astăzi, iar unul dintre experții noștri te va ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună alegere pentru tine, angajați și afacerea pe care o conduci. 

Întrebări si raspunsuri Elevatoare auto

Un elevator auto 2 coloane este cel mai potrivit pentru reparatii mecanice la sistemul de directie, suspensie, frane, revizii, dar si distributii sau motoare, Elevatoarele auto 2 coloane poti fi de 2 tipuri electrohidraulice, sau electromecanice. Elevatoarele auto hidraulice de regula sunt cele mai raspandite pe piata fiind mai accesibile ca pret, dar si mantenanta reparatii in timp, diferenta de pret dintre un elevator electrohidraulic si un elevator 2 coloane electromecanic o face tara in care se fabrica, in zilele noastre majoritatea elevatoarelor hidraulice aproximativ un procent de 90% sunt fabricate in China, pe cand elevatoarele electromecanice au un cost mai mare de productie fiind fabricate in Europa.

Cel mai des intalnim elevatoare foarfeca in vilcanizarile auto, fiecare dintre noi am vazut cel putin odata un elevator vulcanizare fiind ca o rampa auto peste care trece masina si este ridicata atunci cand se face schimbul de roti
Dar inginerii au dezvoltat si elevatoare foarfeca care sunt utilizate impreuna cu aparate geometrie roti pentru reglaj directie auto
La fel elevatoarele tip foarfeca pot fi si de mare tonaj destinate pentru atelierele de reparatii camioane

Aceste elevatoare sunt special concepute pentru a susține vehicule grele, cum ar fi camioane, utilaje agricole sau motostivuitoare. Ele se caracterizează prin capacitatea lor crescută de ridicare, dar și prin compatibilitatea cu alte echipamente auto, precum aparatele de geometrie roți.

Elevatoare vulcanizare aceste echipamente vulcanizare sunt folosite în principal în ateliere de vulcanizare ca ex. modelul Reihmann rhm s30 , tinichigerii sau vopsitorii. Ele sunt destinate vehiculelor de tonaj redus, cum ar fi autoturisme, motociclete, trike-uri sau remorci mici. Una dintre caracteristicile lor importante este că ridică vehiculul foarte rapid la o înălțime de maxim 1m, permițând astfel o serie de intervenții specifice atelierelor de vulcanizare și tinichigerie.

Există o largă varietate de elevatoare auto disponibile pe piață, fiecare dintre ele remarcându-se printr-un set specific de caracteristici și funcții. Acestea sunt adaptate la nevoile specifice ale service-urilor auto, lucru care le permite să ofere soluții eficiente pentru ridicarea vehiculelor în mod sigur și convenabil, în funcție de natura activității fiecărei afaceri în parte.
În multe service-uri auto și ateliere de reparații, se observă adesea o ușoară pantă în podea, care este intenționată pentru a facilita scurgerea apei, uleiului și a altor lichide. Însă, această pantă nu reprezintă o problemă în utilizarea elevatorului. Există soluții eficiente pentru a ajusta brațele și cablurile de sincronizare ale elevatorului, astfel încât ridicarea automobilelor să se facă în mod echilibrat și sigur.

Orice model de Elevator auto este conceput astfel încât să ofere flexibilitate și adaptabilitate în diverse medii de lucru, inclusiv în ateliere cu o mică pantă în podea. Cu ajutorul cablurilor de sincronizare și a sistemului de reglare a brațelor, poți ajusta nivelul de înălțime și poziția acestora pentru a compensa diferențele de înclinare a podelei. Astfel, vei putea ridica vehiculele în mod uniform și echilibrat în cadrul fiecărei intervenții de lucru din atelierul tău.

Aceste elevatoare auto 2 coloane sunt extrem de populare în rândul service-urilor, un elevator 220v  2 coloane este la fel de robust ca si un elevator auto 380v , datorită dimensiunii lor potrivite și a capacității crescute de ridicare care le permite să opereze cu o gamă variată de vehicule, cum ar fi autoturisme, SUV-uri, microbuze de marfă și pasageri sau chiar camioane ușoare.

Industria auto oferă o gamă variată de echipamente de ridicare a vehiculelor, iar dintre acestea elevatoarele se numără printre cele mai performante și eficiente. Fiecare elevator auto are propriile sale funcții, capacități, moduri de operare și alimentare specifice, alături de alte specificații relevante. În cadrul service-urilor auto, diferitele modele de elevatoare auto se încadrează în una din 6 categorii principale, în funcție de utilizarea lor specifică:

Elevatoare auto cu 2 coloane: Aceste modele sunt extrem de populare în rândul service-urilor auto, datorită dimensiunii lor potrivite și a capacității crescute de ridicare care le permite să opereze cu o gamă variată de vehicule, cum ar fi autoturisme, SUV-uri, microbuze de marfă și pasageri sau chiar camioane ușoare.:

Elevatoare auto cu 4 coloane: Aceste elevatoare sunt special concepute pentru a susține vehicule grele, cum ar fi camioane, utilaje agricole sau motostivuitoare. Ele se caracterizează prin capacitatea lor crescută de ridicare, dar și prin compatibilitatea cu alte echipamente auto, precum aparatele de geometrie roți.:

Elevatoare auto îngropate: Aceste tipuri de elevatoare auto ocupă un spațiu foarte mic în atelier și au o amprentă la sol redusă, permițând astfel instalarea mai multor modele într-un spațiu limitat. Ele sunt utilizate pentru lucrul la autoturisme și autoutilitare de tonaj redus, iar una dintre particularitățile lor este gradul crescut de vizibilitate pe care îl oferă sub vehiculele ridicate.:

Elevatoare auto cu o coloană: Aceste echipamente sunt mobile, puternice și foarte versatile. Ele pot ridica o varietate de vehicule, inclusiv motociclete, autoturisme, SUV-uri, autoutilitare sau remorci de transport. În plus, prin gruparea mai multor elevatoare cu o singură coloană, acestea pot fi utilizate și pentru ridicarea vehiculelor foarte grele, cum ar fi camioane, TIR-uri, utilaje agricole, autocare sau motostivuitoare.:

Elevatoare auto vulcanizare: Aceste echipamente sunt folosite în principal în ateliere de vulcanizare, tinichigerii sau vopsitorii. Ele sunt destinate vehiculelor de tonaj redus, cum ar fi autoturisme, motociclete, trike-uri sau remorci mici. Una dintre caracteristicile lor importante este că ridică vehiculul foarte rapid la o înălțime de maxim 1m, permițând astfel o serie de intervenții specifice atelierelor de vulcanizare și tinichigerie. :

Există o largă varietate de elevatoare auto disponibile pe piață, fiecare dintre ele remarcându-se printr-un set specific de caracteristici și funcții. Acestea sunt adaptate la nevoile specifice ale service-urilor auto, lucru care le permite să ofere soluții eficiente pentru ridicarea vehiculelor în mod sigur și convenabil, în funcție de natura activității fiecărei afaceri în parte.:

Alegerea corectă a unui elevator auto pentru munca de reparații, în special sub vehicule, este crucială și trebuie făcută luând în mod special în considerare tipul de vehicule cu care lucrezi.

Pentru intervențiile de reparații la vehicule de tonaj redus, cum ar fi autoturismele, SUV-urile sau remorcile de mici dimensiuni, este recomandată utilizarea de elevatoare 2 coloane. Acestea sunt compacte, foarte stabile și ocupă un spațiu redus în atelierul de lucru. De asemenea, elevatoarele cu 2 coloane sunt și foarte rapide, permițând procesarea mai multor solicitări într-un timp scurt. Mai important, elevatoarele cu 2 coloane sunt suficient de puternice pentru a ridica o gamă diversă de vehicule, inclusiv motociclete, autoturisme sau autoutilitare de mic tonaj. De asemenea, aceste elevatoare oferă mecanicului acces complet la toate componentele vehiculului, facilitând o largă diversitate de intervenții diferite.

În cazul vehiculelor grele cu un tonaj ridicat, cum ar fi camioanele, utilajele agricole, motostivuitoarele, autocarele sau autospecialele, este recomandată utilizarea de elevatoare cu 4 coloane sau de grupaje de elevatoare cu 1 coloană organizate în număr de 4, 6 sau chiar 8, pentru a maximiza capacitatea de ridicare.

Elevatoarele cu 4 coloane, deși mai lente și ocupând mai mult spațiu, sunt mai puternice, permițând lucrul cu vehicule mult mai mari, atât ca tonaj cât și ca dimensiuni. În plus, acestea sunt compatibile și cu alte echipamente auto precum aparate geometrie roti sau cricuri de canal, lucru care facilitează o serie de noi intervenții profitabile pentru un service auto.

În ceea ce privește modelele de elevatoare cu 1 coloană, acestea nu sunt foarte puternice atunci când sunt utilizate individual, însă când sunt grupate, forța lor de ridicare crește exponențial, acestea devenind capabile să ridice chiar și cele mai grele vehicule, distribuind sarcina între ele. Astfel, un grupaje de 6 sau 8 elevatoare 1 coloana poate fi utilizat pentru a ridica vehicule de mare tonaj și de dimensiuni diferite, precum TIR-uri, camioane, autobuze, autocare, vehicule industriale sau vehicule agricole.

Atunci când vine vorba de munca de reparații desfășurată în cadrul atelierelor de vulcanizare, accesul facil la anvelopele mașinii este întotdeauna o prioritate absolută. Din acest motiv vehiculele trebuie să fie ridicate la o înălțime mai redusă decât în cadrul altor intervenții, astfel încât mecanicul să poată lucra confortabil.

În acest context, este recomandată utilizarea de elevator foarfecă sau elevator vulcanizare specializate pentru intervențiile de reparații asupra roților și anvelopelor. Aceste tipuri de elevatoare auto, cu toate că ridică vehiculele la o înălțime mai mică, se disting prin viteza lor crescută de lucru și printr-o amprentă redusă la sol, economisind spațiu în atelierul de lucru. Aceste caracteristici le fac ideale pentru atelierele de dimensiuni reduse.

Ca alternativă, pentru a economisi și mai mult spațiu, poți opta pentru elevatoare îngropate. Acestea sunt potrivite atât pentru atelierele de vulcanizare mici, cât și pentru reprezentanțele auto, datorită capacității lor de a integra în podea atunci când nu sunt utilizate. Instalarea mai multor modele într-un spațiu limitat devine astfel posibilă, oferind un grad crescut de flexibilitate și o eficiență sporită.

Dacă ai nevoie în atelierul tău de un elevator 2 coloane sau elevator parcare care să permită ridicarea și depozitarea vehiculelor, eliberând astfel spațiul de sub ele, cel mai indicat ar fi să optezi fie pentru un elevator cu 4 coloane, fie pentru un elevator parcare.

Elevatoarele cu 4 coloane sunt caracterizate prin puterea și rezistența lor remarcabile, fiind capabile să ridice și să susțină în siguranță sarcini de dimensiuni considerabile, pentru perioade lungi de timp. Aceste echipamente sunt dotate cu traverse lungi din oțel, care se extind pe întreaga lungime a vehiculului și ridică acesta pe roți, asigurându-se astfel că nu există niciun risc de deteriorare a șasiului sau a caroseriei în timpul depozitării prelungite.

De asemenea, modelele de elevatoare parcare sunt proiectate în mod expres pentru ridicarea și depozitarea vehiculelor pe termen lung, astfel că acestea reprezintă una din cele mai bune opțiuni dacă singurul tău scop este stocarea vehiculelor. Acestea însă nu sunt însă fabricate pentru a fi utilizate în intervenții de reparații sau mentenanță asupra vehiculelor, astfel că nu sunt eficiente în cadrul acestor operațiuni.

Elevator auto există diferențe semnificative între elevator 2 coloane sau elevator vulcanizare și  elevator 4 coloane, printre care cele mai importante sunt capacitatea de ridicare, viteza de lucru, spațiul necesar, ușurința utilizării, modul de instalare, funcționalitatea și desigur, prețul. Aceste aspecte sunt esențiale și trebuie luate în considerare de la bun început atunci când achiziționezi un elevator, dacă vrei să te asiguri că acesta se va potrivi nevoilor tale și va putea opera eficient cu vehiculele pe care dorești să le manipulezi.

Capacitatea de ridicare: Elevatoarele cu 4 coloane sunt, în general, mai puternice decât cele cu 2 coloane, fiind adecvate pentru vehiculele grele precum camioanele, utilajele agricole sau dubele de transport. Capacitatea unui elevator cu 2 coloane variază între 4200 și 8000 kg, în timp ce un elevator cu 4 coloane poate suporta încărcături considerabil mai mari, cuprinse între 4500 kg și 20000 kg.

Viteza de lucru: Elevatoarele cu 2 coloane sunt în general mai rapide și mai eficiente decât cele cu 4 coloane, fiind ideale pentru vehiculele ușoare precum autoturismele, motocicletele sau autoutilitarele. Cu toate acestea, modelele de elevatoare 4 coloane pot ridica greutăți mai mari și nu necesită pregătiri prealabile pentru ridicare, întrucât vehiculele pot fi conduse direct pe traversele elevatorului, lucru care, la rândul său poate economisi timp pentru operator.

Ușurința utilizării: Elevatoarele cu 4 coloane sunt relativ mai ușor de utilizat decât cele cu 2 coloane. Pentru a ridica un vehicul cu un elevator cu 4 coloane, mecanicul trebuie doar să conducă vehiculul pe elevator, fără a fi nevoit să coboare și să se aplece sub mașină pentru a poziționa brațele elevatorului în locașurile lor specifice, așa cum se întâmplă în cazul unui elevator cu 2 coloane.

Elevatorul vulcanizare ridica 1.000 mm 1 metru inaltime este ergonomic poate fi mobil si pai poate si incastrat in beton in schimb perfect pentru schimb roti si anvelope dar destul de greu de folosit pentru toate lucrarile de mecnica

Suprafața ocupată: Elevatoarele cu 2 coloane ocupă mai puțin spațiu decât cele cu 4 coloane, fiind mai potrivite pentru atelierele de dimensiuni reduse care lucrează cu autoturisme și vehicule de tonaj mai mic. Amprenta la sol a elevatorului este desigur importantă, întrucât aceasta determină cât spațiu va rămâne disponibil în jurul elevatorului. Astfel, un elevator cu 2 coloane va ocupa o suprafață mult mai mică decât unul cu 4 coloane, întrucât acesta din urmă utilizează traverse lungi pentru a ridica vehiculele, iar aceste traverse coupă spațiu în atelier.

De asemenea, înălțimea tavanului trebuie luată și ea în considerare. Un elevator cu 2 coloane ridică vehiculul cu aproximativ 50 de cm mai sus decât unul cu 4 coloane, iar asta pentru că elevatorul cu 2 coloane ridică vehiculul de la șasiu, în timp ce elevatorul cu 4 coloane ridică vehiculul pe roți. Astfel, într-un spațiu limitat cu tavanul jos, un elevator 2 coloane este o opțiune mai potrivită decât unul cu 4 coloane.

Instalarea: Atât elevatoarele cu 2 coloane, cât și cele cu 4 coloane necesită instalarea pe o podea de beton rezistentă, cu o grosime adecvată. Cu toate acestea, elevatoarele cu 2 coloane necesită o ancorare mai solidă datorită structurii și a modului lor de operare, în timp ce elevatoarele cu 4 coloane dar si elevatoarele de vulcanizare au o distribuție mai echilibrată a greutății, lucru care le conferă o stabilitate mai mare.

Pe cale de consecință, modelele de elevatoare 4 coloane au cerințe de instalare mai scăzute și necesită mai puține pregătiri și verifică prealabile, înainte de a putea fi efectiv operate.

Funcționalitatea: Modelele de elevatoare 2 coloane sunt folosite exclusiv pentru ridicarea și coborârea vehiculelor, în timp ce cele cu 4 coloane pot fi utilizate și pentru depozitarea vehiculelor, menținându-le ridicate în siguranță pe termen lung fără a suferi defecțiuni sau deficiențe de funcționare.

Mai mult, numeroase elevatoare 4 coloane sunt compatibile și cu alte echipamente auto, precum cricuri canal sau aparate geometrie roti, cu care pot lucra în tandem pentru a duce la bun sfârșit o largă diversitate de intervenții suplimentare.

Prețul: De obicei, elevatoarele cu 2 coloane sunt mai ieftine decât cele cu 4 coloane, datorită capacității lor de ridicare mai reduse și a cantității mai mici de materiale necesare pentru fabricație. Totuși, este foarte important ca atunci când faci alegerea finală să te orientezi către producători de încredere, care fabrică echipamente de calitate, astfel încât să poți evita orice probleme legate de performanță sau siguranță.

Brandurile mai ieftine îți pot economisi bani la început însă pe termen lung se vor dovedi mult mai costisitoare, întrucât se vor defecta mai des și vor avea o viteză mai mică de operare, afectând productivitatea atelierului tău. Mai mult, acestea vor avea, de regulă, un nivel de zgomot mai ridicat, iar standardele lor de siguranță pot fi mai scăzute în comparație cu producătorii consacrați, iar acesta e cu siguranță un aspect ce nu poate fi neglijat.

Atunci când alegi un elevator pentru atelierul tău, trebuie să ții cont de diferențele semnificative dintre elevatoarele cu 2 coloane și cele cu 4 coloane, în funcție de nevoile tale și de tipul vehiculelor pe care le vei manipula. Asigură-te că alegi un elevator auto care să îți ofere puterea de care ai nevoie, care să se potrivească spațiului disponibil în atelier, dar în același timp să fie ușor de utilizat și instalat, ajutându-te să obții funcționalitatea de care ai nevoie. În plus, acordă atenție și calității echipamentului, în loc să te concentrezi doar pe prețul său.

Dacă ești interesat să achiziționezi un elevator 2 coloane pentru service-ul tău, va trebui să iei în considerare alegerea între un elevator cu brate simetrice și un elevator cu brate asimetrice, fiecare dintre acestea având propriile sale particularități și caracteristici. Iată principalele diferențe între aceste două tipuri de elevatoare:

Lungimea brațelor de ridicare: Unele Elevatoare cu brate simetrice au toate cele 4 brațe de aceeași lungime, pentru o distribuție egală a greutății. Pe de altă parte, elevatoarele cu brate asimetrice au brațe cu lungimi diferite, cele din față fiind mai scurte decât cele din spate, astfel încât, în cazul acestora, distribuția greutății se va face inegal, în raport de 30%-70%.

Modul de poziționare al brațelor: Modul de poziționare al brațelor diferă în funcție de tipul de elevator cu care lucrezi. Iată cum ar trebui să procedezi în fiecare caz:

Elevatoare asimetrice: Pentru a ridica corect un vehicul cu un elevator asimetric, toate brațele trebuie să indice către partea din spate a acestuia. Vehiculul trebuie apoi să înainteze între cele 2 coloane până când roțile din față trec puțin de acestea. Apoi, cele 2 brațe scurte trebuie poziționate la un unghi de 90° față de coloane, iar cele două brațe lungi trebuie deplasate astfel încât tampoanele de cauciuc de la capătul lor să se potrivească la punctele corecte de ridicare din spatele vehiculului.

Elevatoare simetrice: Acestea sunt concepute pentru a ridica un vehicul din mijloc, iar brațele lor se extind sau se retrag într-un mod care le face să aibă aceeași lungime. Deși brațele unui elevator simetric pot fi ajustate într-o configurație oarecum asimetrică, ele funcționează în mod optim atunci când ridică un vehicul din centrul său. Prin urmare, elevatoarele simetrice sunt cele mai potrivite pentru ridicarea autovehiculelor lungi cu încărcătură, cum ar fi pick-up-uri sau dube de transport.

Este important să reții! Indiferent de tipul de elevator cu care lucrezi, fie că este unul simetric sau asimetric, este esențial să te asiguri întotdeauna că greutatea vehiculului este distribuită în mod echitabil asupra celor 4 brațe.

Amplasarea vehiculelor pe elevator: În cazul modelelor de elevatoare simetrice, vehiculul trebuie poziționat central înainte de a fi ridicat, în timp ce în cazul elevatoarelor asimetrice, vehiculul trebuie poziționat aproximativ ⅔ în spatele coloanelor pentru a asigura un echilibru corespunzător.

Modul de utilizare: Atât elevatoarele simetrice, cât și cele asimetrice permit un anumit grad de variație în ceea ce privește poziționarea brațelor, dar este recomandat să alegi un model de elevator adaptat la tipul de vehicule cu care știi că vei lucra mai des. Elevatoarele simetrice sunt mai potrivite pentru ridicarea autovehiculelor lungi și grele, cum ar fi pick-up-uri, dube sau SUV-uri, în special atunci când sunt încărcate.

În cazul elevatoarelor asimetrice, poziționarea vehiculelor se face cu aproximativ ⅔ în spatele coloanelor. Având în vedere că majoritatea autoturismelor au o greutate mai mare în partea din față, acest mod de poziționare asigură un echilibru adecvat. Prin urmare, se poate argumenta că elevatoarele asimetrice sunt foarte potrivite pentru lucrul cu vehicule ușoare, cum ar fi autoturisme, dar și cu dube, pick-up-uri sau SUV-uri fără încărcătură.

În consecință alegerea între un elevator cu brate simetrice și un elevator cu brate asimetrice depinde de tipul de vehicule pe care le vei manipula în service-ul tău. Evaluarea greutății, lungimii și tipului de vehicule este esențială pentru a face alegerea corectă și pentru a asigura o ridicare sigură și eficientă.

Elevatoare auto electromecanice și cele hidraulice prezintă diferențe semnificative, motiv pentru care este crucial să iei în considerare atât nevoile afacerii tale, cât și resursele disponibile înainte de a efectua achiziția finală. Iată care sunt diferențele pe care ar trebui să le iei în calcul:

Poluarea fonică: Elevatoarele electromecanice generează mai puțin zgomot decât cele hidraulice, lucru care se traduce într-o funcționare mai silențioasă a elevatorului. Dacă dorești un elevator cu un nivel redus de zgomot pentru atelierul tău, ar fi recomandat să optezi pentru unul electromecanic.

Forța de ridicare: În ceea ce privește capacitatea sau forța de ridicare, nu există diferențe notabile între elevatoarele hidraulice și cele electromecanice. Ambele tipuri de elevatoare sunt capabile să dezvolte niveluri similare de forță, depinzând, desigur, și de modelul sau brandul pentru care ai optat.

Modul de operare: Elevatoarele electromecanice sunt de regulă mai rapide, mai precise și funcționează mai lin decât cele hidraulice, care pot provoca uneori mici vibrații sau mișcări inconsistente în timpul ridicării. Acest lucru se datorează motorului lor electric, care operează fără sincope în timpul ridicării.

Prețul de achiziție: Modelele de elevatoare electromecanice au, în general, un preț mai ridicat față de cele hidraulice. Cu toate acestea, ele necesită mai puține cheltuieli de mentenanță, deoarece nu utilizează fluid hidraulic, care trebuie înlocuit periodic pentru a menține elevatorul în stare optimă de funcționare.

Necesitățile de mentenanță: Elevatoarele electromecanice sunt mai ușor de întreținut decât modelele de elevatoare hidraulice, deoarece nu necesită aceeași cantitate de efort pentru curățare și sunt mai puțin predispuse la defecte pe termen lung. De asemenea, în cazul elevatoarelor electromecanice, nu vei avea de-a face cu scurgeri de lichid hidraulic, care sunt comune în cazul elevatoarelor hidraulice.

Alegerea între un elevator electromecanic și un elevator hidraulic depinde de prioritățile și cerințele specifice ale afacerii tale. Evaluarea aspectelor legate de zgomot, capacitate, mod de operare, preț și mentenanță te va ajuta să iei decizia corectă pentru a achiziționa un elevator adecvat nevoilor tale.

Care sunt modelele de elevatoare auto cu cea mai mare capacitate de ridicare? Există două tipuri de elevatoare auto care se evidențiază prin puterea lor și sunt capabile să ridice vehicule de mare tonaj, cum ar fi camioane, utilaje agricole grele, autocare sau autobuze. Acestea sunt elevatoare 4 coloane și elevatoarele cu 1 coloană, fiecare operând în mod diferit.

Un elevator cu 4 coloane poate dezvolta o forță de ridicare de până la 20.000 de kg datorită celor 4 coloane care lucrează în tandem pentru a ridica greutatea distribuită uniform pe întreaga suprafață. Prin urmare, luate individual, modelele de elevatoare cu 4 coloane sunt cele mai puternice tipuri de elevatoare disponibile.

Cu toate acestea, în cazul elevatoarelor cu 1 coloană, lucrurile funcționează diferit, deoarece acestea sunt mobile și pot fi poziționate în funcție de preferințe. Astfel, dacă grupăm 4 sau 6 elevatoare cu 1 coloană, forța dezvoltată de grupul respectiv va fi de 6 ori mai mare decât cea a unui singur elevator, astfel că un grup de elevatoare cu 1 coloana poate egala și chiar depăși nivelul de forță dezvoltat de un elevator cu 4 coloane.

Aceste două tipuri de elevatoare sunt ideale pentru lucrul cu vehicule de mare tonaj și oferă puterea necesară pentru a le ridica în siguranță. Alegerea între un elevator cu 4 coloane și un grup de elevatoare cu 1 coloană depinde de preferințele și nevoile specifice ale afacerii tale, precum și de spațiul disponibil în atelierul sau service-ul auto.

Există anumite tipuri de elevatoare auto care depind de o sursă de aer comprimat pentru a acționa mecanismul de siguranță și a permite coborârea vehiculului ridicat. Aceasta înseamnă că este necesară prezența unui compresor de aer pentru a le opera corespunzător. Printre aceste tipuri de elevatoare se numără cele cu 4 coloane și unele modele de elevatoare foarfecă.

Unele modele de elevatoare 4 coloane utilizează aerul comprimat pentru a activa sistemul de siguranță și pentru a permite coborârea controlată a vehiculului. Aceste elevatoare sunt concepute pentru a oferi o platformă stabilă și sigură pe care se poate ridica un vehicul și necesită un compresor de aer dedicat pentru a le asigura funcționarea corectă.

De asemenea, unele modele de ca de exemplu Reihmann rhm s30 un elevator vulcanizare dar si pentru detailing auto, sunt utilizate pentru ridicarea vehiculelor la înălțime, necesită și ele un compresor de aer. Acest compresor furnizează aerul necesar pentru a activa mecanismele de ridicare și de siguranță ale elevatoarelor foarfecă.

Prezența unui compresor de aer în atelierul sau service-ul auto este esențială pentru a asigura funcționarea optimă a acestor tipuri de elevatoare. Astfel, proprietarii sau managerii de ateliere auto ar trebui să ia în considerare necesitatea unui compresor de aer în dotarea lor înainte de a achiziționa astfel de echipamente.

Desigur! Serviciile oferite de Autocom Online depășesc cu mult simpla comercializare și livrare a echipamentelor pentru service urile auto . În momentul în care alegi să achiziționezi un echipament de la noi, poți beneficia, la cerere, de servicii complete de instalare și montaj, oferite direct în locația ta.
Da! Odată ce optezi pentru achiziționarea unui echipament de ex. elevator auto din selecția de produse Autocom vei putea beneficia, la cerere, de servicii opționale de instruire și pregătire a personalului tău. Astfel, angajații care urmează să lucreze cu noul echipament pot beneficia de sesiuni de training specializate, adaptate necesităților specifice ale echipamentului respectiv.
O mare parte din echipamentele pe care le oferim prin Autocom Online sunt produse în Uniunea Europeană, mai precis în Germania Spania și Italia, respectând cele mai înalte standarde europene de calitate și siguranță. Astfel, poți avea încredere că echipamentele pe care le achiziționezi beneficiază de experiența și precizia fabricației din aceste țări, asigurându-ți un nivel superior de performanță și fiabilitate.
Toate modelele de elevatoarele fixe, indiferent de tip, marcă sau model, necesită o podea de beton pentru a putea fi instalate corespunzător. Cu toate acestea, grosimea podelei și densitatea betonului pot varia în funcție de specificațiile tehnice ale elevatorului. Grosimea minimă a podelei de beton pe care vei instala elevatorul trebuie să fie de 25 de cm, iar betonul turnat trebuie să aibă o densitate de cel puțin 3000 de psi.
Pentru a evalua posibilitatea de a instala un elevator auto achiziționat peste un subsol, recomandăm să consulți un inginer specializat în structuri. Aceasta este o măsură importantă pentru a te putea asigura că instalarea elevatorului nu va avea impact negativ asupra integrității podelei din atelierul tău și nu va provoca daune structurale.

Un inginer calificat poate evalua structura clădirii și specificațiile tehnice ale elevatorului pentru a determina dacă subsolul poate suporta greutatea și stresul adițional generat de instalarea și utilizarea acestuia. Acesta va examina fundația, rezistența structurii și alți factori relevanți pentru a-ți oferi o evaluare precisă.

Este important să se acorde atenție acestui aspect, deoarece o instalare necorespunzătoare a unui elevator peste un subsol poate duce la daune structurale, întreruperi în funcționarea atelierului și chiar la riscuri de siguranță pentru personalul și vehiculele aflate în preajmă. Prin consultarea unui inginer specializat, vei obține recomandări și soluții adaptate la specificul clădirii tale și la caracteristicile elevatorului achiziționat. Acest lucru va contribui la asigurarea unei instalații corecte și sigure a echipamentului, evitând potențialele daune și probleme ulterioare.

Orice elevator auto necesita conditii speciale pentru a putea instalat. 1. Grosimea podelei - Iar pentru a determina grosimea podelei din atelierul tău, poți folosi o bormașină sau un ciocan rotopercutor pentru a face o gaură în podea, iar apoi poți măsura adâncimea acesteia. Este recomandat să folosești unelte adecvate, precum o bormașină echipată cu un burghiu potrivit sau un ciocan rotopercutor, pentru a crea o gaură în podea.

Asigură-te că alegi un loc reprezentativ în atelier, în speță zona în care vor fi amplasate coloanele elevatorului, precum și în alte puncte suplimentare, astfel încât să te asiguri că podeaua are o grosime uniformă pe întreaga suprafață. După ce ai creat gaura în podea, poți folosi un instrument de măsură, cum ar fi un metru sau o riglă, pentru a măsura adâncimea acesteia. Înregistrează cu atenție valoarea obținută, deoarece aceasta îți va oferi informații importante în ceea ce privește grosimea podelei din atelierul tău.
Respecta conditiile de Instalare elevator auto dupa cum recomanda producatorul si nu va mai fi necesar să întărești zona în care vor fi amplasate coloanele elevatorului în service-ul tău, atâta timp cât te asiguri că respecți specificațiile noastre referitoare la grosimea și densitatea podelei de beton.

Prin urmare, atunci când instalezi un elevator, asigură-te că grosimea podelei de beton respectă cerința minimă recomandată de specificațiile Autocom. De asemenea, betonul turnat trebuie să aibă o densitate corespunzătoare. Respectând aceste cerințe, nu va fi nevoie să întărești în mod suplimentar zona de amplasare a coloanelor elevatorului.
Findatie elevator auto : Pentru a asigura o fundație solidă pentru elevatorul tău, este necesară o grosime minimă a podelei de 20 de cm pe o suprafata de 5 mp. Dacă grosimea podelei din atelierul tău este mai mică de 25 de cm, va trebui să iei în considerare măsuri suplimentare pentru întărirea și consolidarea acesteia.

În această situație, o soluție recomandată ar fi să torni doi cuzineți de 1 mc fiecare și să îi unești printr-o centură de beton de dimensiunile 100 X 100 (un metru cub ) de cm. Aceasta va oferi o bază solidă și rezistentă pe care să poată fi amplasat elevatorul.

Este important ca acest amestec de beton să fie supus procesului de întărire și consolidare timp de 28 de zile, înainte de a instala efectiv elevatorul. În acest interval, betonul va căpăta rezistența necesară pentru a susține greutatea și solicitările generate de funcționarea elevatorului.

Pentru a asigura o execuție corectă a acestor lucrări și pentru a te asigura că grosimea și structura podelei vor fi adecvate, este, de asemenea, recomandat să consulți un specialist sau un inginer în construcții.
După ce ai turnat stratul de beton necesar instalarii unui elevator auto, este extrem de important să acorzi suficient timp pentru ca acesta să se întărească și să atingă rezistența necesară. Perioada de așteptare recomandată este de 28 de zile înainte de a proceda la montarea efectivă a elevatorului în atelierul tău.

Această perioadă de 28 de zile este esențială pentru ca betonul să se consolideze complet și să-și dezvolte proprietățile necesare pentru a susține greutatea și solicitările specifice generate de funcționarea elevatorului. În timpul acestor 28 de zile, betonul va experimenta un proces de întărire și maturare, iar rezistența sa va crește treptat.

Este important să respecți această perioadă de așteptare pentru a evita eventualele probleme sau daune care pot apărea dacă montezi elevatorul înainte ca betonul să fie complet întărit. Așteptarea de 28 de zile va contribui la asigurarea unei fundații solide și stabile pentru elevatorul tău, minimizând riscul apariției unor defecțiuni sau deteriorări în viitor.
Înainte de a amplasa un elevator auto, nu este recomandat să faci găuri în podea. Este mai înțelept să utilizezi găurile deja existente în placa de metal de la baza coloanelor ca puncte de referință pentru realizarea găurilor în care vor fi introduse șuruburile de ancorare ale elevatorului.

Această abordare asigură o precizie și o aliniere corectă a găurilor, evitând riscul de a crea găuri neconforme sau de a afecta integritatea podelei atelierului. Folosind găurile preexistente, vei beneficia de ghidajul oferit de poziționarea corectă a coloanelor și vei putea să fixezi în mod corespunzător elevatorul.
În cazul în care intenționezi să amplasezi elevatorul într-o zonă exterioară, trebuie să ții cont de faptul că placa de beton pe care acesta va fi montat trebuie să aibă o grosime dublă față de cea necesară pentru un elevator auto amplasat în interior. De exemplu, dacă grosimea minimă a podelei pentru un elevator interior este de 20 de cm cu o amprenta de 5 mp, atunci grosimea minimă a plăcii pentru un elevator exterior trebuie să fie de cel puțin 50 de cm.

Acest lucru se datorează cerințelor specifice pentru amplasarea unui elevator în exterior, unde este expus la diverse condiții meteorologice și solicitări mai mari. Turnând o placă de beton mai groasă, vei asigura un nivel adecvat de stabilitate și rezistență a fundației care va susține greutatea și forțele exercitate de elevator și vehiculele ridicate.

Toate elevatoarele, indiferent de caracteristicile lor, necesită o fundație solidă de beton pentru a fi instalate în mod corespunzător. Cu toate acestea, grosimea și densitatea betonului pot varia în funcție de cerințele tehnice specifice ale fiecărui tip, mărci și model de elevator. Pentru a asigura un nivel adecvat de stabilitate și siguranță echipamentului, este recomandat ca podeaua de beton pe care urmează să fie instalat elevatorul să aibă o grosime minimă de 20 de centimetri pe o amprenta de 5mp . De asemenea, betonul utilizat trebuie să aibă o densitate de cel puțin 3000 de psi (pound pe square inch) pentru a oferi rezistența necesară.

Aceste specificații sunt importante pentru a avea certitudinea că fundația de beton poate suporta greutatea și stresul generat de funcționarea elevatorului în siguranță. Este recomandat să consulți ghidurile de instalare și specificațiile tehnice ale producătorului pentru a obține informații precise cu privire la grosimea și densitatea betonului necesare în cazul unui anumit tip de elevator. În cazul în care nu sunt respectate aceste cerințe, poate exista un risc de instabilitate sau deteriorare a echipamentului, ceea ce ar putea duce la accidente sau defecțiuni în exploatare.


MENIU