Program depozit: 09.00 - 16.30

0753 202 606

Pareri  elevatoare 4 coloane

Elevatoarele cu 4 coloane se numără printre cele mai diversificate echipamente de ridicare, împărțindu-se în multiple categorii diferite. Astfel, modelele de elevatoare 4 coloane se pot diferenția atât prin capacitatea lor de ridicare, cât și prin dimensiuni, funcționalitate și chiar compatibilitatea lor cu alte tipuri de echipamente, cum ar fi aparate de geometrie roți sau cricuri de canal.

Un elevator 4 coloane profesional poate fi un echipament deosebit de util într-un atelier de reparații auto, în special dacă este ales cu grijă, în conformitate cu nevoile de zi cu zi ale acestuia.

Astfel, elevatoarele cu 4 coloane au numeroase calități, care le diferențiază față de alte tipuri de elevator auto și care le pot face adiții excelente pentru orice service:

Ușurința instalării și utilizării
Datorită traverselor fixe cu care sunt echipate, toate modelele de elevatoare 4 coloane profesionale permit conducerea vehiculului direct deasupra echipamentului, lucru ce reduce drastic timpul de lucru și elimină nevoia de pregătiri prealabile înainte de ridicare.

Mai mult, în ciuda dimensiunii lor mai mari, elevatoarele 4 coloane sunt ușor de instalat și de operat, iar anumite modele pot chiar să fie repoziționate în funcție de necesitate în cadrul atelierului cu ajutorul unor echipamente specializate.

Lipsa obstacolelor în calea ușilor
De asemenea, un elevator 4 coloane nu are niciun fel de obstacole în zona mediană, coloanele fiind poziționate în fața și în spatele vehiculului, astfel că nu există elemente care să incomodeze deschiderea ușilor.

Capacitatea de depozitare a vehiculelor
Spre deosebire de alte tipuri de elevatoare auto, un elevator 4 coloane profesional poate fi utilizat atât pentru ridicarea vehiculelor în cadrul intervențiilor de reparații, cât și pentru depozitarea acestora pe termen lung. Astfel, un elevator 4 coloane poate fi utilizat pentru a stoca un vehicul ridicat, parcând un alt vehicul sub acesta, pentru a economisi spațiu în atelierul de lucru.

Capacitatea crescută de ridicare
Elevatoarele cu 4 coloane se numără printre cele mai puternice tipuri de elevator auto, fiind capabile să ridice atât vehicule de tonaj redus, cum sunt autoturismele, SUV-urile sau camionetele pick-up, cât și vehicule grele, cum sunt camioanele, autobuzele sau chiar anumite vehicule agricole de tonaj ridicat.

Capacitatea diferitelor modele de elevatoare 4 coloane pleacă de la 4000 kg și poate ajunge chiar până la 8000 kg. În plus, anumite modele sunt dotate cu traverse de oțel de mari dimensiuni, care le fac potrivite pentru a ridica vehicule mai lungi, cum ar fi autobuzele, camioanele sau autoutilitarele.

Tipuri de elevatoare 4 coloane
Spre deosebire de elevatoarele cu 2 coloane, în cazul elevatoarelor cu 4 coloane diferențierea nu se face doar pe baza capacității lor de ridicare și a tipului de vehicule ce pot fi ridicate cu ele, ci și în funcție de natura intervențiilor care pot fi desfășurate cu ajutorul lor.

Astfel, pot exista numeroase diferențe de funcționalitate între diferitele modele de elevatoare 4 coloane disponibile, diferențe ce ar trebui luate în considerare înainte de achiziție. Principalele categorii de elevatoare 4 coloane sunt:

Elevatoare 4 coloane mecanică și geometrie
Create pentru opera cu o gamă variată de vehicule diferite, elevatoarele 4 coloane pentru mecanică sunt dotate cu traverse lungi și rezistente din oțel, care ridică vehiculele de la roți, lucru ce elimină nevoie de pregătiri prealabile, ca în cazul elevatoarelor cu 2 coloane, care necesită poziționarea brațelor înainte de ridicare.

Multe modele de elevatoare 4 coloane sunt echipate cu traverse foarte lungi ce pot acomoda o diversitate mare de vehicule de diferite dimensiuni și greutăți, lucru care le face echipamente foarte versatile, perfect adaptate pentru atelierele care lucrează cu multe tipuri diferite de vehicule.

De asemenea, aceste elevatoare sunt compatibile și cu alte echipamente auto precum aparate de geometrie roti sau standuri de directie, lucru ce le face potrivite pentru orice atelier de reparații care oferă servicii de reglare a direcției.

Elevatoare 4 coloane geometrie direcție cu foarfecă integrată
Având aceeași funcționalitate ca și elevatoarele 4 coloane obișnuite, modelele de elevatoare 4 coloane cu foarfeca integrata au o serie de avantaje suplimentare, care nu doar că vor simplifica munca din atelierul de reparații, dar vor crește numărul de intervenții pe care le vei putea desfășura asupra unui vehicul.

De asemenea, un elevator cu foarfeca integrata te va ajuta să accelerezi viteza de lucru și gradul de precizie din cadrul fiecărei intervenții de reglare a geometriei roților, precum și să reduci nivelul de efort necesar pentru numeroase lucrări de reparații asupra componentelor de sub vehicul.

Proiectate în mod special pentru intervențiile de geometrie roți, elevatoarele cu foarfecă integrată sunt deopotrivă puternice, rapide și precise, capabile să opereze cu o gamă variată de vehicule, lucru ce le face foarte potrivite pentru atelierele de reparații cu trafic intens și o diversitate mare de clienți.

Elevator auto 4 coloane camioane
Proiectate pentru a ridica vehicule grele, de mari dimensiuni, modelele de elevatoare 4 coloane camioane se numără printre cele mai puternice tipuri de elevatoare auto disponibile pe piață. Acestea sunt dotate cu traverse de oțel lungi și rezistente, capabile să acomodeze numeroase modele de vehicule grele precum camioane, autobuze și autocare, autoutilitare de diverse feluri, tractoare și alte tipuri de vehicule agricole.

Având o capacitate de ridicare ce poate ajunge până la 8000 kg și o lungime a traverselor de peste 6000 mm, modelele de elevatoare 4 coloane camioane sunt foarte ușor de utilizat, vehiculele putând fi conduse direct pe traverse înainte de ridicare. De asemenea, acestea sunt compatibile și cu alte echipamente, precum cricuri de canal sau aparate de geometrie roti, lucru ce va face posibilă desfășurarea simultană a multiple intervenții de reparații, reglaje și mentenanță.