Program depozit: 09.00 - 16.30

0753 202 606

0743 365 693

Pareri Elevatoare foarfecă

Având capacitatea de a ridica o largă varietate de vehicule diferite, elevatoarele foarfecă se numără cu siguranță printre cele mai fiabile și versatile categorii de elevatoare auto.

Un elevator foarfeca profesional este un echipament deopotrivă puternic și eficient, care te va ajuta să desfășori simultan multiple intervenții diferite asupra vehiculelor ridicate.

Astfel, cu ajutorul unor elevatoare foarfeca performante nu doar că vei putea ridica numeroase tipuri diferite de vehicule, dar vei putea chiar să diversifici paleta de servicii oferite de atelierul tău, cu un impact puternic asupra încasărilor acestuia.

Când vine vorba de elevatoare foarfeca, există o serie de caracteristici importante pe care ar trebui să le iei în considerare, atât prin prisma funcționalității, cât și prin prisma modului lor de proiectare. Iată ce ar trebui să știi despre elevatoare foarfeca:

Capacitatea de ridicare
Capacitatea de ridicare a unui elevator foarfeca profesional poate varia foarte mult în funcție de modelul ales, aceste echipamente fiind capabile să ridice aproape toate tipurile de vehicule existente pe piață.

Astfel, dacă un elevator foarfeca autoturisme, proiectat pentru a ridica vehiculele de la șasiu, va fi capabil să dezvolte o forță de aproximativ 3500 kg, un elevator foarfeca camioane cu traverse lungi, creat pentru a ridica vehicule lungi și grele, va putea dezvolta un nivel de forță mult mai mare, ce poate ajunge chiar la 22500 kg.

În funcție de nevoile tale și ale atelierului pe care îl conduci vei putea găsi cu siguranță un elevator foarfeca capabil să ridice vehicule cu care lucrezi în mod obișnuit, acestea fiind adaptate la lucrul cu autoturisme, SUV-uri sau camionete, dar și dube, camioane sau chiar autocare.

Înălțimea de ridicare
Acesta este un punct în care elevatoarele foarfecă se diferențiază foarte mult de alte tipuri de elevatoare auto. În funcție de modul său de proiectare, un elevator foarfeca profesional poate ridica vehiculele la o înălțime obișnuită cuprinsă între 1850 mm și 2100 mm, sau la o înălțime redusă, ca în cazul modelelor de elevatoare vulcanizare, proiectate pentru a ridica vehiculele la o înălțime de maximum 1 m.

Din acest motiv, elevatoarele foarfecă pot fi utilizate cu succes atât pentru intervenții de reparații și mentenanță, cât și pentru intervenții specifice de vulcanizare sau de reparații asupra roților și componentelor acestora.

Modul de instalare
Spre deosebire de alte tipuri de elevatoare auto, diferitele modele de elevatoare foarfeca profesionale pot fi instalate atât la nivelul solului, cât și îngropat, în funcție de necesitățile atelierului de reparații. Astfel, acestea se împart în elevatoare foarfeca montaj la suprafata și elevatoare foarfeca montaj incastrat.

Modul de proiectare

Felul în care sunt proiectate poate avea un impact puternic asupra modului de utilizare al modelelor de elevatoare foarfeca, unele dintre ele fiind mai bine echipate pentru intervenții de vulcanizare sau reparații asupra roților, iar altele fiind mai potrivite pentru intervenții de mecanică, mentenanță sau inspecții asupra vehiculelor.

Anumite elevatoare foarfeca profesionale sunt echipate cu traverse lungi, folosite pentru a ridica vehiculul de la roți, în timp ce altele sunt dotate cu traverse scurte, menite să ridice vehiculul de la șasiu. Desigur, aceste diferențe pot afecta și felul în care este folosit un elevator foarfeca, limitând operațiunile ce pot fi executate cu ajutorul lor.

Categorii de elevatoare foarfeca

Diferitele modele de elevatoare foarfeca disponibile pe piață se împart în mai multe categorii principale, diferențiate atât prin capacitate de ridicare, mod de proiectare sau funcționalitate.

În funcție de natura intervențiilor pe care le desfășori în atelierul tău, anumite modele vor fi mai potrivite și mai eficiente decât altele, motiv pentru care e important să te asiguri că alegi un elevator foarfeca adaptat întru totul la nevoile afacerii tale:

Elevatoare foarfeca hidraulice vs. elevatoare foarfeca electromecanice
În funcție de sistemul lor de operare, elevatoarele foarfecă se împart în elevatoare foarfeca hidraulice și elevatoare foarfeca electromecanice, fiecare dintre acestea având propriile avantaje și dezavantaje.

Un elevator foarfeca hidraulic utilizează principiul lui Pascal pentru a dezvolta cu ajutorul fluidului hidraulic forța necesară pentru ridicarea unui vehicul, în timp ce un elevator foarfeca electromecanic utilizează un puternic motor electric pentru a ridica un vehicul poziționat asupra sa.

Principalele diferențe între cele două modele sunt legate de costul lor inițial, costurile de mentenanță și de nivelul de zgomot produs de acestea. Astfel, un elevator foarfeca hidraulic are un cost de achiziție mai mic, însă costuri de mentenanță mai mari, iar un elevator foarfeca electromecanic este mai silențios și mai rapid, însă are un cost de achiziție mai ridicat.

Elevatoare foarfeca montaj la suprafata
Un elevator foarfeca montaj la suprafata este un echipament foarte fiabil și versatil, fiind ușor de instalat și ușor de operat, chiar și cu un training minimal. Majoritatea modelelor de elevatoare foarfeca montaj la suprafata sunt echipate cu traverse lungi de oțel, lucru care permite o poziționare rapidă a vehiculului pe echipament înainte de ridicare.

Acestea au o capacitate de ridicare crescută, cuprinsă între 4500 kg și 6500 kg, lucru ce le permite să ridice în condiții de siguranță o gamă variată de vehicule diferite precum autoturisme, SUV-uri, camionete, dube sau furgonete de transport.

În plus, majoritatea modelelor de elevatoare foarfeca montaj la suprafata sunt compatibile și cu alte echipamente utilizate în atelierul de lucru, cum ar fi aparatele de geometrie roți. Astfel, un elevator foarfeca montaj la suprafata îți va permite nu doar să ridici în siguranță numeroase modele de vehicule, ci chiar să îți lărgești paleta de servicii, cu un impact puternic asupra încasărilor.

Elevatoare foarfeca montaj ingropat
Cu ajutorul unor elevatoare foarfeca montaj ingropat vei putea, în același timp, să economisești spațiu în atelierul de lucru și să-ți diversifici demograficul de clienți, putând ridica fără probleme chiar și autoturisme sport, cu o gardă joasă la sol.

Majoritatea modelelor de elevatoare foarfeca montaj ingropat pot fi instalate atât încastrat, cât și la suprafața solului, în funcție de necesitățile atelierului tău, iar multe dintre acestea sunt compatibile și cu alte echipamente, precum aparate de geometrie roti.

Aceste elevatoare au o capacitate crescută de ridicare, cuprinsă între 4500 kg și 6500 kg, motiv pentru care pot fi utilizate cu succes pentru a ridica atât autoturisme sau SUV-uri, cât și vehicule mai grele, cum ar fi microbuzele, dubele sau furgonetele de transport.

Astfel, prin achiziția unui elevator foarfeca montaj ingropat vei putea să economisești spațiu de lucru, menținând podeaua atelierului mereu liberă și vei putea simultan să crești demograficul de clienți cu care lucrezi, întrucât vei putea ridica o largă diversitate de vehicule, oferindu-le acestora o gamă variată de servicii diferite.

Elevatoare foarfeca dubla
Create pentru a ridica vehiculele de la șasiu, modelele de elevatoare foarfeca dubla sunt proiectate pentru eficiență și o viteză sporită de lucru. Acestea se împart în două categorii principale și anume elevatoare foarfeca dubla montaj incastrat și elevatoare foarfeca dubla montaj la suprafata, fiecare cu propriile beneficii.

Astfel, dacă modelele montate incastrat sunt mai economice cu spațiul și mai potrivite pentru ridicarea vehiculelor cu o gardă joasă la sol, modelele de suprafață sunt, de regulă, mai ușor de instalat, nefiind nevoie de prea multe pregătiri înainte de a fi utilizate.

Capacitatea de ridicare a variatelor modele de elevatoare foarfeca dubla este mai redusă decât în cazul altor modele de elevatoare foarfeca, acesta fiind cuprinsă între 3200 kg și 4000 kg, lucru ce îți va permite însă să le folosești cu succes pentru ridica atât autoturisme, cât și SUV-uri sau camionete pick-up.

Traversele unui elevator foarfeca dubla profesional sunt mai scurte, acestea fiind utilizate pentru a ridica vehiculul de la șasiu, lăsând libere roțile sale. Acest lucru deschide desigur ușa intervențiilor de vulcanizare, reparații asupra roților și componentelor acestora, în completarea operațiunilor obișnuite de mecanică.

Elevatoare foarfeca ridicare 1 m
Cunoscute și sub denumirea de elevatoare vulcanizare, modelele de elevatoare foarfeca ridicare 1 m sunt proiectate pentru a ridica vehiculele poziționate asupra lor la o înălțime specifică de 1 m. Funcționalitatea lor specială face ca aceste elevatoare foarfeca să fi perfect adaptate pentru intervențiile de vulcanizare și reparații asupra roților și componentelor acestora.

Având o capacitate de ridicare cuprinsă între 3200 kg și 3600 kg, modelele de elevatoare foarfeca vulcanizare sunt potrivite în special pentru vehicule de tonaj mai redus, precum autoturisme, SUV-uri sau camionete pick-up.

Un elevator vulcanizare profesional este un echipamente de ridicare foarte eficient și versatil, fiind capabil să lucreze atât cu vehicule cu suspensie sport, cu o gardă redusă la sol, cât și cu vehicule cu o gardă mai ridicată la sol, precum SUV-urile.

Construcția robustă și sistemul lor de siguranță cu deblocare automată fac din aceste elevatoare echipamente deopotrivă performante și sigure. Astfel, cu ajutorul unor elevatoare foarfeca ridicare 1 m vei putea lucru mai rapid și mai eficient, iar asta în condiții de confort și deplină siguranță.

Elevatoare foarfeca camioane
Modelele de elevatoare foarfeca camioane se numără cu siguranță printre cele mai puternice modele de elevatoare auto, acestea fiind capabile de a dezvolta un nivel de forță extrem de mare, cuprins între 9000 kg și 22500 kg.

Traversele lor lungi și rezistente, fabricate din oțel de calitate superioară și sistemul lor hidraulic puternic, face ca elevatoarele foarfeca camioane să poată face față fără probleme unor sarcini foarte mari, putând ridica în condiții de siguranță camioane, TIR-uri, autobuze, autocare și chiar vehicule agricole de mare tonaj.

Dotate cu numeroase funcții de siguranță și alarme acustice, aceste elevatoare auto sunt sigure pentru operatorii lor și foarte rezistente, fiind capabile să opereze în cele mai dure condiții de uzură, la cei mai buni parametri.